Windows 10 hızını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Windows 10 hızını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 14:21

Windows 10, kullanıcı kitlesini Eylül'de genişletse de ilk günlerdeki indirilme hızıın kaybetmiş görünüyor. İşte Windows 10'da son durum...

Haberin Devamı

NetMarketShare'in Eylül rakamlarına göre Windows'un en son sürümü, tüm web trafiğinin yüzde 6.6'sını kapsamaktaydı. Bu oran, Ağustos'taki yüzde 5.21'lik orandan 1.5 puan daha yukarıda. Ekim 2014'ten bu yana önizleme sürümü sunulan Windows 10, 29 Temmuz'da resmi olarak yayınlanana kadar NetMarketShare'in verilerine kendini pek göstermiyordu.

NetMarketShare'in internete bağlanan PC'ler yoluyla derlediği Ağustos verileri, birçok kullanıcının ücretsiz güncellemeden faydalandığını göstermişti. Ancak Eylül verileri, talebin yalnızca biraz arttığını gösterdi. Windows'un diğer sürümleri ise geçen ay önemli bir hareketlilik sergilemedi. Windows 7'nin kullanım oranı Ağustos ayında yüzde yüzde 57.6'dan 56.5'e düşmüştü, ancak Eylül'de önemli bir değişiklik yaşanmadığı anlaşılıyor. Bunun nedeni, Eylül'ün çoğu kişinin tatilden döndüğü ve çocukların okula başladığı bir ay olması olabilir.

Windows 10 hızını kaybetti


Haberin Devamı

Genel olarak bakıldığındaysa Windows 10'un selefi Windows 8'den daha iyi bir başlangıç yaptığı görünüyor. 27 Ekim 2012'de resmi olarak yayınlanan Windows 8, Kasım'da sadece yüzde 1 pazar payı elde edebilmiş, Aralık'ta ise ancak yüzde 1.7'ye yükselebilmişti. Windows 8'in Ağustos'ta yüzde 6'yı ilk kez geçerek yüzde 7.4 kullanım oranına ulaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!