Wimbledon'da, tek erkekler şampiyonu Roger Federer oldu

Güncelleme Tarihi:

Wimbledonda, tek erkekler şampiyonu Roger Federer oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2006 00:00

Sezonun 3. 'Grand Slam' mücadelesi olan 120. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler finalinde 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ı 3-1 yenen 1 numaralı seribaşı Roger Federer şampiyon oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki All England Lawn Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen 10 milyon 378 bin 710 Paund (yaklaşık 32 milyon 175 bin YTL) toplam ödüllü turnuvanın tek erkekler finalinde, son 3 yılın şampiyonu İsviçreli Roger Federer, son 2 yılın Fransa (Roland Garros) Turnuvası Şampiyonu İspanyol Rafael Nadal'ı 6-0, 7-6 (7/5), 6-7 (2/7), 6-3'lük setlerle 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Federer, Wimbledon Tenis Turnuvası'nı üst üste 4. kez kazanma başarısını gösterirken, kariyerinin de 8. 'Grand Slam' zaferine imza attı.

Şampiyon raket, turnuvanın ardından yaptığı açıklamada, Wimbledon Tenis Turnuvası'nı 4. kez üst üste kazanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Turnuvanın başında kendimden emin değildim. Nadal ile tekrar tekrar karşılaşmak çok güzel. Finalde Andy Roddick ile karşılaşacağımı düşünüyordum ama Nadal çok iyi bir turnuva çıkardı. Ancak finalde kazanmayı başardım. Muhteşem bir turnuva oldu" dedi.

Finalde kaybeden İspanyol Nadal ise, "Federer'i tebrik ederim. İnanılmaz iyi oynadı ve şampiyonluğu hak etti. Bu yıl en iyi oyunumu oynadım ama Federer de çok iyiydi. Şansımı gelecek yıl da deneyeceğim. Umarım rakibim Federer olmaz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!