Wimbledon'a kazanmaya geldim

Güncelleme Tarihi:

Wimbledona kazanmaya geldim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 19:18

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda iddialı isim Venus Williams'ı eleyerek, yarı finale yükselen 22 yaşındaki Bulgar raket Tsvetana Pironkova, "Çim kort ile ilk kez burada Wimbledon'da tanıştım. Bulgaristan'da antrenman yapabileceğimiz çim kort yok ama buraya kazanmaya geldim, kararlıyım" dedi.

Haberin Devamı

22 yaşındaki Bulgar raket Tsvetana Pironkova İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon'da 1 numaralı kortta oynanan maçta Wimledon'da beş kez şampiyonluk kazanan Venus Williams'ı, 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek şampiyonadan eledi.

"WIMBLEDON'A KAZANMAYA GELDİM"

1 saat 22 dakika süren karşılaşmada maçın başında üstünlüğü ele geçiren ve sonuna kadar aynı üstünlüğü korumayı başaran Pironkova, Wimbledon'da yarı finale kalan ilk Bulgar oldu. Kariyerinde turnuva birinciliği bulunmayan 22 yaşındaki Pironkova karşılaşmanın sona ermesinin ardından basının karşısına çıkarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Venus Williams'a karşı oynadın. Zorlu bir karşılaşmaydı, sürpriz oldu mu ve stratejin neydi?" şeklindeki sorulara Pironkova, "Karşılaşma beklediğimden çabuk bitti. Daha uzun süreceğini sanmıştım. 6-2 ve 6-3'lük sonuç büyük bir sürpriz oldu. Venus'a karşı herhangi bir strateji belirlemedim sadece kendi oyunumu oynadım" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Bir başka soru üzerine Bulgaristan'da anteraman yapmak için çim kort bile bulunmadığını ifade eden Pironkova, "Tenis kariyerimde ilk kez burada 5 yıl önce çim kortlarla tanıştım. Bulgaristan'da çim kort yok. İlk defa oynadığımda burada mücadele etmemin imkansız olduğunu düşünmüştüm ama bugün burdayım ve en iyi oyunumu oynayıp keyif almaya kararlıyım" şeklinde konuştu.

VENUS WILLIAMS: "KAYBETMEKTEN NEFRET EDİYORUM"

Öte yandan basın karşısına çıkan Venus Williams, kaybetmekten nefret ettiğini belirterek, "Bu tür maçları kazanabileceğim türden maçlar olarak değerlendiriyorum. Bugünlerde çok formda olduğumu ve iyi oynadığımı düşünürken kaybetmek çok üzücü. Bugün yeterince iyi oynamadım. Bütün vuruşları kaçırdım. Böyle günlerden kaçınmalıyım. Kaybetmekten nefret ediyorum" dedi.

Venus Williams, Dünya sıralamasında 82. sırada yer alan Bulgar raket Pironkova'ya yenilerek bu yılki turnuvaya çeyrek finalde veda etmiş oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!