Wilders: Göçü durdurmak için Avrupa’ya duvar örelim

Güncelleme Tarihi:

Wilders: Göçü durdurmak için Avrupa’ya duvar örelim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 14:17

Hollanda Özgürlük Partisi Lideri Geert Wilders, Çekya’nın başkenti Prag’da hafta sonu gerçekleşen Avrupa’nın aşırı sağ liderlerinin katıldığı toplantıda, toplu göçü durdurmak için Avrupa’ya duvar örülmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

AVRUPA Parlamentosu’nda sağ taraf olan Avrupa Milletleri ve Özgürlük Grubu, İslam karşıtı Özgürlük ve Doğrudan Demokrasi Partisi’nin (SPD) ev sahipliğinde hafta sonu Çekya’nın başkenti Prag’da bir toplantı gerçekleştirdi. Hollanda Özgürlük Partisi Lideri Geert Wilders ve Fransa’nın Aşırı Sağcı Ulusal Cephe Partisi Lideri Marine Le Pen de toplantıya katılanlar arasındaydı.

AB ve göçmen karşıtı Özgürlük Partisi Lideri Wilders, toplantıda, toplu göçü durdurmak için ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı gibi bir duvar örülmesini önerdi. Wilders, “30 veya 50 yıl sonra Çekya, nüfusun yüzde 20’sinin Müslüman olacağı ülkelerle çevrilecek, bu, Çekya sanki Gazze Şeridi olmaya başlayacakmış gibi bir şey. Bir duvar inşa ederek toplu göçleri önlememiz lazım” dedi. Fransa Ulusal Cephe Partisi Lideri Marine Le Pen ise Avrupa’nın varlığını tehdit etmekle suçlanan AB için, “Avrupa’yı sevdiğimiz için, AB’nin onu öldüreceğini söylüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!