WhatsApp Web nedir? WhatsApp Web nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp Web nedir WhatsApp Web nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 10:06

Milyonlarca kullanıcısı olan ve her geçen gün kullanıcı sayısı artan mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp, artık ek bir uygulama olmaksızın bilgisayar üzerinden kullanılabiliyor. WhatsApp uygulaması bilgisayardan nasıl kullanılır? WhatsApp Web nedir? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Sürekli bilgisayar başında olan kişiler için düşünülmüş olan WhatsApp Web uygulamasıyla telefona bakmaya gerek kalmadan bilgisayardan arkadaşlarınızla yazışabilirsiniz.

WHATSAPP WEB NEDİR?

Telefonda kullandığınız WhatsApp uygulamasının bilgisayara entegre edilmiş hali olan WhatsApp Web, klavyeyle yazma rahatlığına ulaşmak isteyenler için güzel bir yenilik olarak duruyor. Gelen mesajları anında bildirim olarak görebileceğiniz WhatsApp Web sitesi ile telefona bağımlı kalmaya gerek kalmıyor. Chrome, Firefox, Opera veya Safari tarayıcılarının en son sürümünü kullanarak WhatsApp Web’e giriş yapabilirsiniz.

WHATSAPP WEB NASIL KULLANILIR?

WhatsApp Web’i kullanmak için telefonunuzda yüklü olan WhatsApp uygulamasının güncel olması gerekiyor. Eğer uygulama güncelse, WhatsApp’a giriş yaparak menüdeki ‘WhatsApp Web’ seçeneğini görebilirsiniz. WhatsApp Web seçeneğine tıkladıktan sonra kamera açılıyor ve uygulama sizden bir kod bekliyor. ‘https://web.whatsapp.com/’ adresindeki kodu kameranızla okuttuğunuz anda tüm konuşmalarınız ve rehberinizdeki kişiler bilgisayarınıza aktarılıyor.

Haberin Devamı

Bu işlemden sonra istediğiniz gibi mesajlaşabilirsiniz. Eğer size gelen bir mesaj olursa bilgisayarınızın sağ altında çıkan bildirim sayesinde bundan haberdar olabilirsiniz.

WHATSAPP WEB VE WHATSAPP ARASINDA BİR FARK VAR MI?

Temel olarak ikisi de aynı mantıkta işlem yapıyor. Telefonunuzdan yaptığınız gibi WhatsApp Web ile de fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz. Ancak mesajlarınızı silmek isterseniz bunu telefonunuzdan yapmanız gerekmektedir. Telefonunuzda sildiğiniz mesajlar otomatik olarak WhatsApp Web üzerinde de silinecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!