'WhatsApp olmasaydı...' sorusu bile korkuttu

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp olmasaydı... sorusu bile korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 22:49

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Twitter’dan başlattığı “WhatsApp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız” anketi, sosyal medyada yankı uyandırdı. Seçenek olarak ‘Bip, viber, wechat, line’ın oylamaya sunulduğu ve 4 gün daha sürecek olan ankete Twitter kullanıcılarının ilk tepkisi “Wikipedia’dan sonra WhatsApp da kapatılacak, bunun hazırlığı yapılıyor” oldu.

Haberin Devamı

ANKETLE Mİ YASAKLANIR
Yetkililer ise Hürriyet’in sorularına, “Sadece kişilerin kullanım alışkanlıklarını ölçmek için yapılan bir anket” yanıtını verdi. İnternet sitelerinin nasıl yasaklanacağının belli olduğunu söyleyen yetkililer, “Anketle veya benzeri bir yöntemle yasaklama söz konusu olamaz. Ancak anket ortaya çıkardı ki, insanlarımız sosyal medya konusunda oldukça bilinçli” dedi. WhatsApp anketinin talihsizliğinin Wikipedia’nın yasaklanma kararının ardından gelmesi olduğunu ifade eden yetkililer, “WhatsApp bir internet sitesi veya Twitter gibi herkesin aynı anda paylaşımları okuduğu bir platform değil. İnsanlar yorum yaparken bu detayı atlıyor. Yapılan da sıradan bir anket” görüşünü dile getirdi.

BTK’nın başlattığı anket sonrası radyocu Nihat Sırdar da, dinleyicilerinden “WhatsApp olmasaydı” başlığıyla, görüşlerini Twitter’a yazmalarını istedi. Günboyu gündemde olan “WhatsApp olmasaydı” başlığı altında yüzlerce tweet atıldı. Bu tweet’ler arasında, “WhatsApp olmasaydı portakal alırdık, ver mehteri”, “Her yöne bin SMS’in değerini anlardık”, “MSN vardı, oradan devam ederdik”, “O yemek tarifleri nasıl alınırdı”, “Patronlar grup kurup, çalışanlarını bunaltmazdı” ifadeleri de yer aldı.

WIKIPEDIA HALEN KAPALI
Dünyanın en büyük online ansiklopedisi olarak kabul edilen Wikipedia, mahkeme kararıyla Türkiye’de halen yasaklı. Türkiye’yi terör örgütü DEAŞ’le aynı düzlemde gösteren maddelerin çıkarılması yönünde Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan bildirimlerin dikkate alınmaması üzerine, 29 Nisan’da Wikipedia’ya olan erişim idari kararla durdurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!