Whatsapp konuşmaları Google Drive'a nasıl yedeklenir?

Güncelleme Tarihi:

Whatsapp konuşmaları Google Drivea nasıl yedeklenir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 09:53

Whatsapp sohbetlerini yedeklemek için artık Google'dan pratik bir çözüm var. Peki WhatsApp konuşmalarının Google Drive’a yedekleme özelliği nasıl kullanılacak?

Haberin Devamı

WhatsApp'ın yeni Google Drive'a yedekleme işlevi Android'li telefonlara sonunda ulaştı. Peki bu işlevi kullanarak WhatsApp mesajlarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı nasıl yedekleyebilirsiniz?

Google Drive işleviyle güncellenen WhatsApp'ı ilk çalıştırdığınızda uygulama size bu işlevi kullanmayı isteyip istemediğinizi soracak. Sormadıysa, menü düğmesine dokunun ve Ayarlar'a dokunun. Sonrasında Sohbet ve Aramalar'a, ardından Sohbetleri Yedekle seçeneğine dokunun. Karşınıza Google Drive'a yedeklemeyle ilgili çeşitli seçenekler çıkacak. 

Bu şekilde yedeklediğiniz dosyalar gizli tutulduğundan, Google Drive uygulaması üzerinden sohbetlere ulaşamayacaksınız. Sohbetlerinizi yedekten geri yüklemek için yapmanız gereken ise oldukça kolay.

WhatsApp'ı yükledikten sonar karşınıza gelen Geri Yükle düğmesine dokunmanız yeterli. Bu sırada elbette yedeklerin bulunduğu Google hesabınıza oturum açmış olmanız gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: EN İYİ WHATSAPP NUMARALARI

BAKMADAN GEÇME!