Whatsapp 2015'e erteledi!

Güncelleme Tarihi:

Whatsapp 2015e erteledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 15:04

Popüler mobil mesajlaşma uygulaması Whatsapp, sessiz arama hizmetinin açılış tarihini 2015 yılına ertelediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Çıkışından itibaren büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan mobil mesajlaşma uygulaması, her geçen gün yeni bir özelliği kullanıcılarının beğenisine sunarken, merakla beklenen sesli arama hizmetinin gecikeceğini bildirdi.

Geçtiğimiz aylarda popüler sohbet uygulaması, çağrı gönderebilme ve alabilme işlevleri için çalışmalara başlandığını duyurmuştu. Wi-Fi üzerinden çalışacak olan işlevin 2014 yılının ikinci çeyreğinde gelmesi planlanıyordu. Code/Mobile konferansında konuşan Whatsapp CEO’su Jan Koum, yaşanan bazı teknik sorunlar nedeniyle bu işlevin gecikeceğini açıkladı. Bu sorunlar arasında mobil sohbet uygulamasının mikrofon erişiminin olmaması da yer alıyor.

2014 yılının başlarında sosyal medya devi Facebook tarafından satın alınan mobil uygulamanın alternatifi olan Facebook Messenger’da mesaj gönderme ve Wi-Fi üzerinden sesli görüşmeler yapma özellikleri bulunuyor.

Aynı özelliklerin yer aldığı Whatsapp ile Facebook Messenger’ın birbirlerine nasıl rakip olacakları merak konusuyken, Koum’a göre bu iki uygulama birbirlerine rakip değil. Messenger uygulaması cep ve masaüstü uygulamalarını kullananları hedef alırken, Whatsapp ise sadece mobil cihazlarda çalışacak biçimde geliştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!