Washington Post'tan sert 'Türkiye' yorumu

Güncelleme Tarihi:

Washington Posttan sert Türkiye yorumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 14:38

Amerikan Washington Post gazetesinde, AB ile Türkiye arasında sığınmacı krizi üzerinden yürütülen görüşmelere ilişkin dikkat çeken bir başyazı yayımlandı. Gazetenin yazı işleri kurulunca kaleme alınan makale, "Batılı milletler, yanlış olduğunu bile bile Türkiye Cumhurbaşkanı'na istediğini vermemeli" başlığı atıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin biz dizi sıra dışı sorunla yüzleştiğinin belirtildiği yazıda, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçen Pazar Türkiye’ye yaptığı ziyarete de değinildi.

“Bilhassa mülteci akınının önüne geçmek isteyen Avrupa devletlerinin, bu sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile anlaşmaya vararak çözme eğiliminde olduğunun” belirtildiği yazıda, AB’nin mülteci akınını kesmesi karşılığında Türkiye’ye siyasi imtiyazların yanı sıra 3 milyar dolarlık yardım paketi teklifinde bulunduğu hatırlatıldı.

BATILI LİDERLER SEÇİM SONUNA KADAR BEKLEMELİ

“Türkiye’nin sözde güçlü adamı olmak isteyen Erdoğan’a istediğini vermek hata. Erdoğan'ın Türkiye'yi otokratik ve giderek pervasızlaşan taktiklerle kutuplaştırarak, ülkesindeki istikrarsızlığın ana nedeni haline geldiği açık” yorumuna yer verilen yazının sonuç bölümünde şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

“Batılı liderler, seçim sonrasına kadar beklemeli... En iyi sonuç Türkiye’de merkezci bir koalisyon kurulması, Erdoğan’ın otokratik hedeflerinden çekilmesidir. Türkiye artan iç kutuplaşmayı aşmadan, çoklu krizleri çözemez ya da Batı’nın güvenilir bir ortağı olamaz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!