VW Tiguan'da yeni motor seçenekleri

Güncelleme Tarihi:

VW Tiguanda yeni motor seçenekleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 13:01

Volkswagen, SUV modeli Tiguan için iki farklı motor seçeneği daha sunmaya baladı. 2.0 litrelik benzinli ve dizel seçenekler aracı daha güçlü yapacak.

Haberin Devamı

2.0 litrelik dizel çift turbo motor 240 bg güç üretirken, 2.0 lt'lik yeni benzinli motor da seçenekjler arasına girdi.

VW, yeni Tiguan modelinde, 2.0 litrelik, çift turbo destekli, dizel ve 2.0 lt’lik benzinli bir güç ünitesi kullanmaya başladı. İlk olarak yeni Passat modelinde gördüğümüz çift turbo dizel motor 240 bg güç ve 500 Nm tork üretiyor.

Tiguan bu motorla 100 km/s hıza 6.5 sn’de çıkıyor ve maksimum 227 km/s hıza ulaşabiliyor. Tiguan 2.0 BiTDI olarak adlandırılan versiyon sadece 4Motion dört çeker sistemi ve DSG şanzımanla alınabiliyor. Otomobilin ortalama tüketimi 6.4 lt/100 km’yken, emisyon oranı 167 g/km olarak belirtiliyor.

Çift turbolu dizel motorda, emisyonu düşürmek için egzoz sistemine AdBlue püskürten Selective Catalytic Reduction teknolojisine yer verilmiş. Bununla birlikte stop-start ve fren enerjisi geri kazanım sistemi gibi akıllı teknolojiler de Tiguan da bulunuyor.

Haberin Devamı

Volkswagen bu motoru sadece SEL ve R-Line donanım paketleriyle sunuyor. Otomobillerde 8 inç dokunmatik ekran, adaptif hız sabitleme sistemi ve 12.3 inçlik dijital gösterge paneli standart olarak geliyor. R-Line donanımında spor koltuklar ve 20 inçlik jantlar alınıyor.

Tiguan’daki bir diğer yeni motor da 2.0 lt’lik TSI’ın 180 bg’lik versiyonu. Altı ileri manuel ya da yedi ileri DSG şanzıman ile alınabilen bu motor seçeneği 0-100 km/s hızlanmayı 7.7 sn’de gerçekleştirebiliyor. 170 g/km emisyon ve otomatik versiyon için 7.4 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeri sunuluyor.

Farklı pazarlarda satışa sunulacak olan bu motorların ülkemizdeki vergi dezavantajı nedeniyle satılması pek mümkün görünmüyor.

VW Tiguanda yeni motor seçenekleri
Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!