VW Golf R Performance görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

VW Golf R Performance görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 12:03

VW Golf R Performance, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.

Haberin Devamı

Volkswagen, Cenevre Otomobil Fuarı'nda üzerine büyük ilgi toplayan süper otomobiller, SUV'ler ve station wagon'ların arasında Golf yelpazesinin yeni, ateşli üyesini tanıttı. Makyajlı Golf'ün lansman renginde görücüye çıkan Golf R Performance, Volkswagen yelpazesinin en ateşli hatch'i konumunda. Hot hatch modeli, performansın yanı sıra donanımsal anlamda da standart versiyondan ayrılıyor.

Piston Heads'in de işaret ettiği gibi Golf R Performance'ta yeni bir Akrapovic egzoz sistemi ve Lamborghini Huracan Performante'de gördüğümüz Pirelli Trofeo R lastikler var. Bunun yanı sıra sürüş yüksekliğinde geniş bir yelpaze sunan "yeni amortisör düzeni" de Performance paketine dâhil özellikler arasında.

Çapı 430 mm'ye çıkan fren diskleri ve 267 km/s'e yükseltilen maksimum sürat, gözlenen diğer değişiklikler. Volkswagen, yayınladığı ilk teaser'da Performance paketinin "daha da güçlü, daha az taviz veren, daha da iradeli" olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Görsel değişikliklere baktığımızda ön bölümde yeni bir hava perdesi, marşpiyel tarafında daha iyi hava akımı yönlendirme sağlayan bir profil ve yeni bir arka difüzör görüyoruz. Yeni jantlar ve piano black süslemeler aracı standart Golf R'dan ayıran diğer detaylar.

Şu aşamada kaputun altında yatan 2.0 litrelik turboşarjlı TSI motorun gücünde herhangi bir değişiklik olup olmadığı bilinmiyor. Aralık 2016'da getirilen makyaj sonrasında aracın performans değerleri 310 bg (231 kW) ve 400 Nm olmuştu. Üretilen güç, 6 ileri manuel veya 6 ileri DSG şanzıman vasıtasıyla dört tekerleğe birden iletiliyor. Bunların sonucunda 0-100 km/s hızlanması sadece 4.6 saniye sürüyor.

Şu an için fiyat konusuna açıklama yapılmadı. Makyajlı Golf R'ın Almanya'daki fiyatı manuel şanzımanda 40,675 € (günümüz kuruyla yaklaşık 161,911 TL), otomatik vites seçeneğiyle 44,800 € (yaklaşık 178,331 TL). Performance paketinin fiyatı bir miktar yukarıda olacaktır.

Toyotadan iddialı plan tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!