İki arada bir derede Merve Özbey: Vurur yüze ifadesi hit oldum bir tanesi!

Güncelleme Tarihi:

İki arada bir derede Merve Özbey: Vurur yüze ifadesi hit oldum bir tanesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 10:13

Eğitimli ve iyi müzisyen duruşuyla, oyunu kuralına göre oynayıp parasına bakan şarkıcı duruşu arasında sıkışıp kalmış bir kadın var karşımızda: Merve Özbey.

Haberin Devamı

Sosyal medyayı birkaç aydır meşgul eden bir kalıp var biliyorsunuz. “Vurur yüze ifadesi...” diye başlıyor, “... bir tanesi” ile bitiyor. Arayı siz doldurup paylaşıyorsunuz. Konudan bihaber olanlara pek itici gelen bu furya bir şarkı sözüne dayanıyor; Merve Özbey’in aynı adlı ilk albümünün hit şarkısı “Yaş Hikâyesi”nin sözlerine...

Seçim sonuçlarına dair yaptığı video paylaşımında “Tek başına iktidar oldu bir tanesi” şeklinde tamamladığı cümleyi iyice meşhur eden Binali Yıldırım’ın bu ‘viral kampanya’ya katkısı da azımsanamaz tabii.

İki arada bir derede Merve Özbey: Vurur yüze ifadesi hit oldum bir tanesi

Merve Özbey, Yaş Hikayesi, (Kny/Seyhan) (2/5) 


Merve Özbey’in müzik hayatını Erdem Kınay öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırabiliriz... Öte yandan iki farklı müzisyen portresi de çizebiliriz Merve Özbey için... İlk portrede; 26 yaşında, İTÜ’de Türk Sanat Müziği eğitimi almış, aklı başında, kendine has bir güzelliği olan genç bir kadın var. Hem Hüsnü Şenlendirici ve Trio Chios’la ‘Ege’nin İki Yanı’ albümünde ‘Entarisi Ala Benziyor’; hem de henüz bu yıl çıkan ‘Musa Eroğlu İle Bir Asır’ albümünde ‘Yolun Sonu Görünüyor’u şahane okuyan yorumcuya bakın; o kadını aşağı yukarı tanırsınız.

Haberin Devamı

İki arada bir derede Merve Özbey: Vurur yüze ifadesi hit oldum bir tanesi

Fotoğraf: Murat ŞAKA

İkinci portrede ise 10 yıldır Demet Akalın, Ebru Gündeş, Bengü gibi isimlere geri vokal yapan; Erdem Kınay’ın ‘Proje’ albümlerinde ‘Duman’ ve ‘Helal Ettim’ parçalarıyla bomba gibi patlayınca Erdem Kınay’la ilk albümünü çıkartıp daha da coşmaya karar veren bir kadın var. O kadın, ‘eller havaya’ kulvarında koşuyor. Şarkı söylerken, aldığı eğitime inat çok bağırıyor. Erdem Kınay’ın, zaten remix hissi taşıyan düzenlemeleriyle büyük şehirlerdeki ‘kulüp arabesk’ kültürünün çok iyi çıkış yapan kadın sanatçısı oluveriyor.

İki arada bir derede Merve Özbey: Vurur yüze ifadesi hit oldum bir tanesi



Yaş Hikâyesi; hem elektro, hem damardan arabesk duygular uyandıran; ‘Helal Ettim’inki dahil olmak üzere içerdiği remix’ler itibariyle zayıf; Erdem Kınay’ın Merve Özbey’le yakaladığı rüzgârı kaybetmeme çabasından öte heyecan yaratmayan bir albüm olmuş ne yazık ki.

Haberin Devamı



Yine kulüplerde bangır bangır çalınacak şarkılar barındırıyor mu, slow’ları da tutar mı? Kesinlikle, evet. Merve Özbey çok bağırmasına; feleğin çemberinden geçmiş izlenimi yaratan ‘yanık’ yorumuna rağmen kötü mü şarkı söylüyor? Kesinlikle hayır! Ayrıca Spotify ve Youtube verilerine bakacak olursak gençler arasında da çok seviliyor. Kimi şarkılarının insanı sorgusuz sualsiz yakaladığı bir gerçek.

İki arada bir derede Merve Özbey: Vurur yüze ifadesi hit oldum bir tanesi



Ama asıl mesele şu: Eğitimli ve iyi müzisyen duruşuyla, oyunu kuralına göre oynayıp parasına bakan şarkıcı duruşu arasında sıkışıp kalmış bir kadın var karşımızda; yüzündeki tedirginlik bundan. Eninde sonunda kendine bazı hayati sorular soracaktır. Ne diyelim; yüze vurur ifadesi, bazı seçimleri yapmak zordur bir tanesi...

BAKMADAN GEÇME!