Vurun Platini'ye

TELEVİZYONLARDA, ajanslarda, gazetelerin internet sitelerinde “flaş haber”; bir grup Beşiktaş taraftarı, pazar günü oynanan Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sebebiyle Futbol Federasyonu binasına siyah çelenk bırakmak için yola çıktı. Polisle aralarında arbede yaşandı...

Eh tamam, google’a siyah çelenk yazarsanız binlerce haber görürsünüz. Olağanüstü bir şey değil yani. Peki Beşiktaş taraftarı hangi gün toplanıyor? Perşembe, yani iş günü. Saat kaçta? Öğlen vakti, yani çalışan insanlar mesaideyken. Ya protesto için toplananlar işsiz, yahut da çalışanlar, patronlarına, amirlerine gidip “Efendim biz arkadaşlarla toplanıyoruz, bir siyah çelenk olayımız var. Müsadenizi rica ediyorum” filan deyip izni kopararak aktiviteye dahil olmuş.
Yönetim zaten maçın sonucuna “resmen” itiraz etmiş, büyük yaygara koparmış. Sezon başından beri her şeyi son derece dikkatli planlayan, kadroyu büyük bir titizlikle kuran Beşiktaş Yönetimi, elbette Avrupa’da ve Türkiye’de elde etmek üzere olduğu büyük başarıların heba olmasına göz yummayacaktı, değil mi?

İlaç gibi geldi

Başarısız geçen sezonu temize çekme yöntemi olarak, pazar günü oynanan 90 dakika ilaç gibi geldi Beşiktaş’a. Velhasıl yaşananlara gülümseyip geçmekten başka yapacak birşey yok. Yukarıda “Beşiktaş” yazan yerleri herhangi bir takımın ismiyle değiştirebilirsiniz gönül rahatlığıyla ve aynı rahatlıkla geçmiş sezon arşivlerini karıştırabilirsiniz. Hep aynı filmi izlemekten biz sıkıldık, reji ise gayet memnun hayatından.
Kötü transferler, derme çatma kurulan kadrolar, anlamsız bütçe açıkları, fiyasko lig derecesi filan sizi tedirgin ettiğinde mis gibi Futbol Federasyonu ve hakemler var. Yürüyün üstlerine, kimse sizin “kötü yönetici” olduğunuzu yazıp çizmesin. Hem zaten güzide kulüplerimizin her sene Avrupa’da dandik takımlara elenmesinin sebebi de “camialar üzerinde maksatlı oyunlar” tezgahlayan Futbol Federasyonu canım.
Yapmayın yahu! Türkiye’de işler iyi gitmeyince sorumlusu Futbol Federasyonu’ysa, başarısızlığın tillahı Avupa’da. Hadi UEFA Genel Merkezi’ne de siyah çelenk bıraksanıza? Çağırın Platini’yi istifaya, şu Avrupa’da bize yaşattığınız kahır da bitsin artık!
Yazarın Tüm Yazıları