Vücuttaki pütürlere ev yapımı peeling

Suna Hanım, bacaklarımda ve özellikle kalçama doğru olan kısımda pembe renkte pütürler var.

Bunlardan kurtulmam için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. á Ceren

Öncelikle hamama gidip bir kese yaptırın. Eğer buna vaktiniz yoksa, evde şu formülü uygulayabilirsiniz: Bir kase toz şekeri bir yumurta akı ile karıştırıp sorunlu bölgeleri bununla ovun... Ayrıca banyodan sonra kullandığınız kremi veya yağı da içine limon sıkıp öyle sürün. Bu kuruyunca pütürlü yerlere bebe pudrası serpin, iyi gelecektir.

Ergenlik sivilceleri

Merhaba Suna Abla, ben Almanya’dan bir okurunuzum. Yüzümde ergenlik sivilcileri var ve onlardan bir an önce kurtulmak istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? á Tevfik Yıldırım

Yapmanız gereken ilk iş yediklerinize dikkat etmek... Kuruyemiş, hayvansal gıdalar ve asitli içeceklerden uzak durun. Önereceğim doğal formül ise şöyle: Her gün bir su bardağı suda bir tutam kızıl kantaron otunu 5 dakika kaynatın, çay gibi demleyin. Suyuyla yüzünüzü yıkayıp, posasını da sivilcelerin üzerinde bekletin. Eğer bunu yapmak size zor gelirse, ikinci bir yol daha var. Bir çay kaşığı kuru maya, bir toz haline getirilmiş Aspirin ve bir çay kaşığı oksijenli suyu karıştırın. Bunu sivilceli bölgeye uygulayıp 20 dakika bekletin.
Yazarın Tüm Yazıları