Vücuttaki birçok kası aynı anda çalıştıran yüzme ile nasıl kilo verilir?

Güncelleme Tarihi:

Vücuttaki birçok kası aynı anda çalıştıran yüzme ile nasıl kilo verilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 11:07

Kardiyo egzersizlerinin başında gelen ve diyet programlarının vazgeçilmez sporu olan yüzme, kilo vermede nasıl bir role sahiptir?

Haberin Devamı

Yüzme, vücuttaki birçok kası aynı anda çalıştırabildiği için özellikle diyet programlarında uygulanan ve sağlıklı yaşam için vazgeçilmez olan bir spordur. Yüzme bu neden kardiyovasküler egzersiz kategorisinde değerlendirilir.

Yüzme, belirli tekniklerle herkes tarafından yapılabilen bir spordur. Bu nedenle çok fazla kişi tarafından tercih edilir. Yüzme alanların son zamanlarda çoğalması da bu sporun yaygın hale gelmesine katkı sağlamıştır. Olimpik yüzme havuzları ve açık yüzme havuzlarında olabildiği gibi denizde de yüzülebilir.

Vücuttaki birçok kası aynı anda çalıştıran yüzme ile nasıl kilo verilir

Yüzme bilmeyen kişiler de boylarını aşmayan sularda yüzme hareketlerini içeren egzersizler yapabilir. Bu egzersiz, tam olarak yüzme hareketlerini kapsamasa da tüm kasları çalıştırabilen aerobik hareketlerden oluşan bir plan dahilinde yapılabilir. Su içerisinde yapılan egzersizlerin her biri kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Suyun direncinin, insan vücuduna daha fazla kuvvet harcatacak kadar güçlü olması yüzmenin ve su içi egzersizlerinin yağ ve kalori yakımına katkıda bulunmasını sağlar. Yüzme sporunun yanında düzenli bir diyet programının uygulanması, yüzmeden daha iyi verim alınmasına yardımcı olmaktadır.

Yüzme ile kilo verebilmek için diyetin yanı sıra bilinmesi ve uygulanması gereken bazı yöntemler vardır. Bu uygulamalar şu şekilde sıralanabilir;

  • Yüzmenin süresi 30 dakikadan az olmamalıdır. Çünkü suyun içerisine girildiğinde vücudun sıcaklık dengesini kurması ve kasların çalışması için bu süre gereklidir. Yüzmeye başlamadan önce birtakım ısınma hareketleri yapmak da yüzmenin daha verimli olmasını sağlar.
  • Yüzmeye başlarken yavaş hareketlerle kulaç atılmalıdır. Su dışında ısınma imkanı bulamayan veya ısınmayı unutan kişiler yavaş kulaç hareketleri ile bunu telafi edebilir. Ani hareketler kas zedelenmesine ve sakatlanmalara neden olabilmektedir.
  • Yüzme esnasında olabildiğince çok teknik uygulanmalıdır. Kelebek, kurbağa gibi yüzme stilleri uygulanmalıdır. Böylece kas gruplarının belirli aralıklarla çalışması sağlanır. Bu yüzme stillerinde farklı kas gruplarının üzerine ağırlık binmektedir.
  • Yüzmenin süresine göre belirli bir plan dahilinde yapılması uygundur. Uzmanlara göre her gün yüzmek yerine birer gün arayla yüzmek daha faydalıdır. Diğer egzersiz planlarında olduğu gibi yüzmede de gün içerisinde aşırı yüklenme yapmadan ve bir gün ara vererek yüzmek kasların dinlenmesini sağladığı için kilo verilmesi sağlanır.

Vücuttaki birçok kası aynı anda çalıştıran yüzme ile nasıl kilo verilir

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!