Vücudunda 'ben' taşıyanlara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Vücudunda ben taşıyanlara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:40

Vücudunda 'ben' taşıyanlara uyarı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Opr. Dr. Kerim Ünal, insan vücudundan birden fazla 'ben' olanların 6 ayda bir doktora görünmeleri gerektiğini söyledi.

Çiftçilik, hayvancılık ve inşaatçılık gelişmesi nedeni ile güneş ışınlarının insanlar üzerinde çok ciddi etkiler bıraktığını anlatan Ünal, "Bunun yanında kronik eğritasyon kimyasal maddelere maruziyet ve eski yaralar da oluşan yeni yaralar cilt kanseri riski oluşturmaktadır. Mevcut olan bir yaranızda 2 ay içerisinde iyileşmiyorsa bu yara ile alakalı hemen dermatoloji yada plastik cerrahi doktorlarına başvurması gerekmektedir. Hangi yaralardan şüphelenmeliyiz. Üzerinde devamlı kabuklanması olan yaralarda, pullanması olan yaralarda kanaması veya ağrısı olan yaralarda daha önce bulunan benlerinizde doğuştan yada sonradan oluşan benlerinizde boyut renk değişimi düzensiz sınırlarının olması varsa eğer hemen bunlarla alakalı cildiye ve plastik cerrahi doktorlarına başvurmaları gerekmektedir" dedi.

İnsan vücudundaki benlere değinen Ünal, birden fazla ben olan insanların doktora başvurması yönünde uyarılarda bulunarak şöyle konuştu:

"Vücudunda birden fazla beni olan kişilerin de aynı şekilde dermatoloji kontrollerine 6 ayda bir gitmesi gerekmektedir. Peki cilt kanserlerinden korunmamız için ne yapmamız gerekiyor? Birinci olarak güneş maruziyetini azaltmamız gerekiyor. Koruyucu kıyafetler ve elbiseler giymemiz gerekiyor. Güneş gözlüğü takmak en basit yada şapka kullanmak yada uzun kollu kıyafetlerle çiftçilik yapmak en basit koruma yöntemlerinden birisidir. Daha sonrasın da ise 30 faktörlü güneş kremlerini kullanmamız gerekmektedir"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!