Vücudu rahatlatmanın en etkili yolu: Masaj

Cildi yumuşatıyor, toksinleri vücuttan atıyor, kasları rahatlatıyor, eklemlerdeki sertliği gideriyor, sinir sistemini gevşetiyor.

Binlerce yıllık bir geçmişi olan masaj, günlük yaşamımızın önemli bir parçası. Son yıllarda tüm dünyada ilgi gören masajın bir özelliği de hastalıklara karşı vücudun direncini artırması.

Masajın, metabolizma ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerinin yanı sıra psikolojik katkıları da var. Her masajın yararı başka! 

4 Akupunktur masajı: Çin akupunktur öğretisinden yola çıkan bu metotta, bir çubuk yardımıyla vücut meridyenine paralel olarak çizilen doğrular, vücuttaki enerjinin dengeli dağılmasını sağlıyor. Nörolojik hastalıklarda etkili.

4 Aroma masajı: Vücuda dokunma, baskı ve sarsma haraketleriyle uygulanan bir masaj çeşidi. Bu esnada esansiyel yağlar cilde masajla yediriliyor. Özellikle vücudundaki gerginlikten kurtulmak isteyenler için ideal.

4 Abyhanga masajı: Ayurveda kökenli yumuşak bir vücut masajı. Uygulama sırasında sıcak yağlar kullanılıyor ve vücut belirli konsept çerçevesinde yağlanıyor. Rahatlatıcı, toksinleri giderici etkileri bulunuyor.

4 Refleksoloji masajı: Bu nokta üzerine baskı masajı, her organın ayakta bir refleks bölgesi olduğundan yola çıkılarak uygulanıyor. Özellikle stres ve uyku bozukluklarında etkili.

4 Taş masajı: Hintli şamanların keşfi... Sıcak çakıl taşları yağlanmış vücut üzerine yerleştiriliyor. Masajın sonunda çakıl taşlarının yerini soğuk mermer taşlar alıyor. Isı kontrastı kan dolaşımını harekete geçiriyor, toksinlerden arındırıyor.

Kas ağrılarını gideriyor

Ota Güzellik Merkezi, Uzakdoğu masajı Shiatsu’nun uygulandığı merkezlerden biri. Shiatsu, parmakla yapılan bir masaj türü olsa da, zaman zaman devreye eller, el ayaları ve dirsekler giriyor. Chi, yani hayat enerjisinin aktığı meridyenler üzerindeki belirli noktalara uygulanan basınç sayesinde vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan gerginlikler ve kasılmalar gideriliyor.

Bir Guerlain enstitüsü olan Institut Natalie de, cilt ve vücut bakımı dışında, sıcak taş masajıyla, vücudun pozitif yaşam enerjisi depolamasını sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları