Volvo Genç Yelkenciler Dünya Åžampiyonası Ä°stanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Volvo Genç  Yelkenciler  Dünya Şampiyonası İstanbul’da
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 11:29

40. Isaf Gençler Yelken Şampiyonası için sporcular ve ISAF, TYF hazırlıklarını sürdürüyor .

Haberin Devamı

Yelken sporunun en önemli organizasyonlardan biri olan  Åžampiyona  için geri sayım baÅŸladı. Yarışlar teknelerde bulunan hafif özel sistemler ile takip edilecek ve izlenecek.Â

 8-17 Temmuz  tarihleri arsında Ataköy parkurundan izlenebilecek yarışlar. ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından daha önce 23 farklı ülkede yapıldı şampiyona. Yelken sporunda bu çapta bir organizasyon Türkiye’de  ilk kez İstanbul’da yapılacak.Olimpiyat yelken yarışları kadar kapsamlı, denk bir organizayon adeta bir provası olmakta yarışlar.Yapıldığı şehirlerin olimpiyat alma şansını artırmakta organizasyon.

 Yarışlar için uygulanacak bir yenilik ise teknoloji . Yatlarda kullanılan  sistemler küçük tekneler için oldukça yeni, özel hafif su geçirmez GPRS sistemler. Konu ile ilgili  Avea  ise iletişim sponsorluğu yapıyor . Tekneler  üzerinde’ ki cihazlardan alınan veriler ile yarışlar anında karadan sayısal olarak takıp edilip ve  ekranlardan canlı izlenebilecek.

Haberin Devamı

GeleceÄŸin yelken sporu starları ülkemizi yakından tanıyabileceÄŸi organizasyon' da ,  yelken dünyası ile saÄŸlıklı  iletiÅŸim ve dostlukların  kurulacak bu anlamı ile önemli olan yarışların  baÅŸka faydaları’da  var. Yarışlar kısıtlı sayıda tekneye ve bu baÄŸlamda sporcuya    sahip ülkemiz yelken sporu için çok önemli. 200 üzerinde sıfır performans teknesi  ,  donanım ve ekipmanı,yarışlarda sporculara kiralandıktan sonra uygun fiyatlarla, bedelinin yarısı gibi bir fiyatla ÅŸampiyona sonrası satın alınabilmekte . Ãœstelik  Türkiye gelmiş  , denenmiş  ve seçme ÅŸansı olarak. Bu konuda sponsorluk çalışmaları da baÅŸladı. Bir teÅŸebbüs ile  gerçekleÅŸen organizasyonda  Kone firması ülkemizde hiç olmayan 29 ‘er teknelerinden on adet alıp , ÅŸampiyona sonrası isteyen yelken kulüplere sporcu yetiÅŸtirmek koÅŸulu  ile bedelsiz olarak vereceÄŸini bildirmiÅŸti.29'er isteyen kulüpler ve çalışmaların ,deÄŸerlendirmelerin sürdüğü belirtilmekte.Â

08–17 Temmuz tarihleri arası  İstanbul ‘da düzenlenecek ‘’ Volvo ISAF Genç Yelkenciler Dünya Şampiyona’’ 63 ülkeden toplam 253 tekne ve 348 sporcu katılacak.Şampiıyona boyunca 2000 kişilik bir topluluk Ataköy yarış köyünde bulunacak
Ülkemizi temsil edecek Milli Takımımız ise belirlendi.19 yas altı Genç Yelkenciler Dünya Şampiyonası 5 sınıfta 8 kategoride yapılacak. Kızlar , erkekler ,karma kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin Dünya Şampiyonları belirlenecek.

Haberin Devamı

Süratli, performans teknesi 29er ilk defa 420(çift kişilik sloop arma) ile aynı anda kullanılacak. Laser Radial (tek kişilik cat arma) Erkek- Kız, 420 Erkek – Kız,  RS:X (rüzgar sörfü)Erkek- Kız,  SL16 (katamaran) karma ve 29er (skiff) Karma kategorilerinde yarışacak ülkeler.

 Yoğun bir kamp dönemi geçirdiği bildirilen ülkemizi temsil edecek ekip ve sporcularımız İse  ,İstanbul Yelken Kulübün’den 420 sınıfında kızlarda İpeknaz Özden  ve erkenlerde Cem Aydın ekipleri,  Laser Radyal kızlarda Ecem Güzel  Era Bodrum Yelken Kulübü  ve erkeklerde Levent Ahiskali Gökova Yelken Kulübü,  RS:X  kızlar Sımla Çilingiroğlu, erkeklerde Korhan Ezer, SL16 İlber Gündüz ekibi Çeşme Yelken Kulübü.Sporcularımızın antrenörleri ise İsmail uzunlar (cat arma), Ayda Ünver (sloop arma ) ve Jochem Brennikmeyer yapacaklar.

Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!