Voltran oldular desteği kaptılar

Güncelleme Tarihi:

Voltran oldular desteği kaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 00:42

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, imalat sanayinde kümelenme desteği vereceği 5 yeni kullanıcı ile dün sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Ankara’nın başını çektiği nükleer sanayi, Bursa’da akıllı ev tekstili, İstanbul’da gemi inşa sanayi ile sağlık endüstrisi ve yine Ankara’da OSTİM temiz teknolojiler kümelenmesine devlet 51 milyon lira hibeyle katkı verecek. 16 kümenin programdan yararlanmak için başvurduğunu ve 5 kümeyle sözleşme imzalandığını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kümelenme teşebbüslerinin, özel sektör, üniversiteler ve STK’larla vizyon oluşturup 5 yıllık bir iş planı hazırladıklarına dikkat çekti.  

Özlü, “Kümenin ortaya koyduğu projenin maliyetinin yarısını bakanlık olarak biz üstleniyoruz. 5 kümelenme teşebbüsünün 5 yıllık toplam iş planı bütçesi 102 milyon TL’dir. Bunun yarısını, yani 51 milyon TL’sini biz karşılayacağız” dedi. Nükleer Sanayi Kümelenmesi’nin (NÜKSAK) başını Ankara Sanayi Odası (ASO) çekerken, kümede Türkiye genelinden 28 firma ile Kocaeli Sanayi Odası, Gedik Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Birimi yer alıyor. 32 milyon liralık bütçeyle 5 yılın sonunda nükleer kalite paslanmaz çelik, vana üretimi, nükleer sektöre yönelik uluslararası kalite güvence sistemi (Örneğin ASME NQA-1) kurulması, kaynak robotu, kaynak tekniği geliştirilmesi gibi sonuçlar hedefleniyor. 

BAKMADAN GEÇME!