Volkswagen'de değişim rüzgârı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Volkswagende değişim rüzgârı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 12:15

Volkswagen, yaşanan Dieselgate skandalının izlerini unutturmak için çalışmaya devam ediyor. Alman marka, elektrikli araçlar, daha temiz içten yanmalı motorlar ve otonom sürüş teknolojilerinin bulunduğu "şirket tarihindeki en büyük değişim süreci" olarak adlandırılan planını açıkladı.

Haberin Devamı

Markanın buna dair planları ortaya çıkmaya başladı. Hannover'de hissedarların yıllık toplantısında şirketin CEO'su Matthias Müller Alman üretici'nin "BİRLİKTE" isimli 2025 stratejisine dair detaylar verdi. İşte Volkswagen'in başındaki isimin verdiği detaylar.

İlk olarak VAG, 2025 yılına kadar 30 tamamen elektrikli araç modeli tanıtmayı hedefliyor. Bu girişim, senede 2-3 milyon ünite elektrikli araç satışının yakalanmasına yardımcı olacak. Wolfsburg merkezli şirketin hesaplarına göre bu rakam toplam satışlarda %25'lik bir orana sahip olacak. Elektrik konusundaki bu çaba markanın "elektrik hareketinin Volkswagen'in yeni özelliği" yapılması için. Bunun yanında içten yanmalı motorların 2030'a kadar satışların 3'te 2'sini oluşturması planlanıyor.

Haberin Devamı

İçten yanmalı motorlara gelince, Volkswagen'in planı benzinli TSI ve TFSI motorlarına da partikül filtresi takarak araçlarını daha çevre dostu bir hâle getirmek. Haziran 2017'den itibaren 1.4 TSI motorlu Audi A5 ve VW Tiguan benzin partikül filtresine sahip olacak ve böylece emisyon oranlarında %90'a kadar azalma olacak. Planın ileri aşamasında hedef 2022 yılına kadar daha 'yeşil' bu teknolojiyi yıllık 7 milyon olan satış rakamındaki tüm araçlara uygulamak.

Bahsedilen "BİRLİKTE" 2025 stratejisi ayrıca, şirketin değişimi sırasında "temel bir unsur" olan otonom sürüş teknolojisini de içeriyor. Teknoloji markanın üretim yaptığı tüm segmentlerdeki araçlara uygulanacak ve birkaç milyar euro değerinde yatırım isteyecek. Tamamen otonom ilk aracın önümüzdeki on yılın ilk senelerinde satışa çıkarılması planlanıyor ve grubun kendi otomatik sürüş sistemini kullanacak.

Bu arada, Almanya'daki KBA(Federal Motorlu Ulaşım Merci) kurumu Volkswagen'in dizel hilesinden etkilenen 1 milyon araç daha geri çağrıldı. Toplamda geri çağrılan araç sayısı böylece 3.7 milyona çıkmış oldu. İkinci bir Dieselgate skandalı yaşamamak için emisyon testleri bağımsız ve şirket dışında bir kurum tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca Alman üretici gerçek dünya koşullarına uygun emisyon testleri yaparak müşterilerinin güvenini kazanmaya çalışacak.

 

 

Haberin Devamı

Volkswagende değişim rüzgârı başlıyor
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!