Volkswagen’de bu sefer de ikramiye krizi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Volkswagen’de bu sefer de ikramiye krizi iddiası
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 12:47

Der Spiegel’in haberine göre emisyon skandalı nedeniyle geçen sene zor bir dönem geçiren Volkswagen yöneticilerine ödeyeceÄŸi ikramiyeleri kesmek istedi. Yöneticiler bu talebi kabul etmezken ikramiyelerde uzlaÅŸma teklifinde bulundu. Alman basınında gündem olan bu geliÅŸme üzerine AFP’ye konuÅŸan VW yetkilileri olayı gerçek dışı olarak nitelendirdi. Â

Haberin Devamı

Adı emisyon skandalına karışan Volkswagen 2015’te zor bir seneyi geride bıraktı. Şirket üst düzey yöneticileriyle yaptığı anlaşmalar sonucunda yıl sonunda kendilerine ekstra ikramiye ödemesi gerekiyor.

Emisyon skandalı yüzünden 11 milyona yakın aracını servislere geri çağıran ve bilançosu önceki sene kadar parlak gözükmeyen şirketin bunu nasıl başarabileceği merak konusu.

Der Spiegel’in haberine göre şirket bu seneye mahsus olarak üst düzey yöneticilerine ikramiye  ödememeyi teklif etti.

Şirket yöneticileri ise sözleşmelerini ortaya sürerek ikramiyelerini almak istediklerini fakat ikramiye tutarını biraz düşürebileceklerini belirttiler.

Emisyon skandalı patladığında Volkswagen’in CEO’su olan Martin Winterkorn istifa ettiği 2015 yılının sonunda 3.4 milyon dolar ekstra ikramiye almaya hak kazanmıştı.

Haberin Devamı

Volkswagen tarafından AFP’ye yapılan açıklamada ise Der Spiegel’in iddalarının asılsız olduğu ve yöneticilerle şirket arasında bu tip bir görüşme geçmediği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!