Volkswagen, 2025’e kadar 30 bin işçi çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Volkswagen, 2025’e kadar 30 bin işçi çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 12:21

Alman otomotiv devi Volkswagen zorda. Tüm dünyada emisyon skandalıyla derin bir kriz yaşayan VW, krizin üstesinden gelebilmek için dünya çapında 30 bin çalışanını işten çıkaracak.

Haberin Devamı

HANDELSBLATT gazetesinin haberine göre, işyeri temsilciliği ile şirket yönetimi aylar süren müzakerelerden sonra anlaşmaya vardı. VW, 2020’ye kadar dünya lideri olarak kalabilmek için ‘Gelecek Sözleşmesi’ hazırladı. Sözleşmeye göre yılda 2 bin 500 işçi çıkarmayı planlayan VW’nin, 2025 yılına kadar işten çıkarmalara devam edeceği belirtildi. İşine son verilenlerin üçte ikisi ise Almanya’daki çalışanları kapsayacak.

ÖNCE İLERİ YAŞTAKİLER

En başta yaşı ileri olan çalışanlar erken emekliye sevk edilecek. Almanya’da işten çıkarmalar VW’nin Emden, Wolfsburg, Hannover, Salzgitter, Braunschweig ve Kassel kentlerindeki fabrikalarında etkili olacak.
Skandalla birlikte tekrar zirveye çıkmak isteyen VW, elektrikli otomobillere de yatırım yapacak. Bu bölüm için 9 bin yeni işyeri açacak olan VW, aynı zamanda meslek eğitimi bölümünü genişleterek daha fazla öğrenci alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!