Volkan yaktı

AVRUPA’da kritik bir maç oynuyorsun. Bir anlamda kaderini belirleyecek. Her yönüyle maça odaklanmalısın, rakibi iyi analiz etmelisin ve çok da iyi hazırlanmış olmalısın. Bu tür maçlarda en önemli nokta kalecinin çok iyi oynaması. Ama, Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan, bu olması gerekenlerin yanından geçmiyor. Fenerbahçe gibi bir takımın kalecisi bu kadar vurdumduymaz olursa, takımın aldığı skor da bu olur

Haberin Devamı

Porto karşısında maça çok iyi başlayan bir Fenerbahçe var. Volkan o kadar akıl almaz bir gol yiyor ki bir anda her şey bitiyor. Tahmin edilmeyecek şekilde diri başlayan bir Fenerbahçe, pozisyonlar buluyor ve rakip kaleye yükleniyor. Ama bu sezon birçok maçta takımını yakan Volkan yine sahneye çıkıyor ve yapacağını yapıyor. Yumruk vuracağı topu eliyle kontrol etmek isteyince, golü de yediriyor. Bir kalecinin görevi golü önlemektir, golü attırmak değil.

İkinci gol ise Fenerbahçe’yi oyundan koparmaya yetti. Lisandro topu düzeltiyor, vuruyor savunma hala seyrediyor. Yasin, çenesini konuşturuyor. Rakip topu eliyle alır veya başka bir şeyiyle düzeltir. Sen müdahaleni yap. İtirazını sonra yaparsın. Bu kadar çok hata yapılır mı, amatör maç mı bu? Böyle iki tane abuk subuk gol yersen, nasıl maç kazanacaksın?

En iyisini alsan da boş

Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon yarı finalin kapısından dönen takım ikinci tura şimdiden mendil salladı. Kadıköy’de galibiyeti yok. Tek hedef kaldı o da UEFA Kupası. Dinamo Kiev’i deplasmanda yenmek zorundasın. Ama, daha sahalarında maç kazanamıyorlar, Ukrayna’da zoru nasıl başaracaklar. Göreceğiz. Porto’yu yenselerdi, işin şekli daha başka olacaktı.

Güiza, böyle devam edecek. Bu adamın, "takımın oyun mantalitesiyle gol atması mucize" dedim. Yine tekrarlıyorum. Dünyanın en iyi golcüsünü al Fenerbahçe’ye getir, rakip savunmanın arasında yok olur gider. Doldur, boşaltlarla hiçbir şey yapamazlar.

Fenerbahçe’nin Ankaragücü maçıyla, dünkü maçı arasında dağlar kadar fark var. Golü yiyene kadar oyunun tek hakimi sarı lacivertliler. Net pozisyonlar da buldular. Bu tip maçlar öncesi oynayacakları karşılaşmaları hiç önemsemiyorlar. Umursamıyorlar. Fenerbahçe için en tehlikeli maçlar işte bunlar. O yüzden sarı lacivertliler çok enteresan bir takım.

Fenerbahçeli oyuncular sürekli hakemle diyalog halindeler. Neden? Türkiye’de böyle oynuyorlar da ondan. Alışkanlık edinmişler. Bizdeki hakemler de muhabbeti seviyor. Ama, Avrupa arenasına çıkınca da takır takır kartları görüyorlar. Hep itiraz, hep isyan. Futbol ise yok.

 

Yazarın Tüm Yazıları