Volkan sayesinde

FENERBAHÇE, Londra’da büyük bir mücadele örneği verdi. Rakibine bakıldığında ondan daha güçsüz olan bir takım sarı lacivertliler. Ne güçlü forvetleri var, ne de güçlü bir orta sahası ve defansı. Ama dün gece muhteşem bir Volkan seyrettim kalede. Olağanüstü bir kurtarış yaptı ve maçı çevirdi, Fenerbahçe’ye puan getirdi.

Volkan için en önemlisi oyunu takip etmesiydi. Konsantrasyonu mükemmeldi. Böyle bir Volkan çok zor mağlup edilir. Ama ne hikmetse Volkan, ligde daha laubali oynuyor, maçları önemsemiyor. Dün geceki gibi olursa değeri de ortaya çıkıyor, takımına da büyük faydası oluyor. Çabuktu, kararlı çıkışlar yaptı, Arsenal’e kalesini kapattı.

Fenerbahçe top kullanamıyor. İngilizler hem topa hem de rakibe sağlam giriyor. Sarı lacivertliler, topu kazanamasalar da dün Arsenal’e fazla pozisyon şansı tanımadılar. Çabuk oynamaya da alışkın değiller ama aldıkları bir puan, bu kadroyla müthiş bir başarı. Burada 5 yediği rakibine, Londra’da eksiklerine rağmen geçit vermedi.

Derbiye yansır

Alex gibi bir organizatörü yoktu Fenerbahçe’nin. Sambacı, bu takımın büyük gücü. Göze hoş gelmeyen bir futbol oynadılar ama onları tebrik etmek lazım. Zaten göze hoş gelen futbol oynuyor diye kimseye puan vermiyorlar.

Gökhan’da tekrardan bir toparlanma var. Dün çok çalıştı. Uğur Boral bir şeyler yapmaya çalışıyor ama çok savruk. Bilinçsizce oynuyor. Kazım ise hiç bir işe yaramayan bir futbolcu. Güçlü bir fiziği var ama futbol kafası yok. O ayrı bir zeka gerektiriyor. Bir açık olarak yüzün kaleye dönük oynayacaksın. O ne yapıyor, rakibe sırtını dönüyor. O zaman aldığı topu geriye arkadaşına oynamak zorunda kalıyor. Hiçbir savunmacı onun yüzünü kalesine döndürmüyor. Bu Fenerbahçe’de Kazım oynamış veya oynamamış, hiç farketmiyor.

Arsenal’in de eksikleri vardı ama o bizi ilgilendirmez. Burada Fenerbahçe’nin alacağı puan önemliydi. Onu başardılar. Şimdi Alex ve Emre de gelecek. Moralli de dönüyorlar ve Kadıköy’de çok önemli bir Galatasaray derbisine çıkacaklar. Bu tablo sarı lacivertlilere olumlu yansır. Pazar akşamı G.Saray’a karşı daha güvenli bir Fenerbahçe olacak.
Yazarın Tüm Yazıları