Volkan gerçeğini Fatih Terim açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Volkan gerçeğini Fatih Terim açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 00:28

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, taraftarların küfürlü tezahüratı yüzünden morali bozulan Volkan Demirel'in oynayamayacak durumda olduğu için kadrodan çıkarmak zorunda kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye-Kazakistan maçına, skordan çok, Volkan Demirel'in taraftarlarla yaşadığı diyaloğun ardından sahaya terk etmesi damga vurdu.
Olayın ardından futbolseverlerin en çok merak ettiği konu Volkan Demirel'in ceza alıp almayacağı idi. Zira bu tip olaylarda Futbol Disiplin Talimatnamesi çok açıktı;
Milli müsabakaları 'mazeretsiz' terkeden futbolculara 2 ay ila 1 yıl arası men cezaları verilir.
Burada kritik kelime 'mazeretsiz'. Eğer bir futbolcu mazeretsiz olarak bu eylemi gerçekleştirirse ağır cezalara çarptırılır. Oysa Volkan Demirel'in çok önemli bir mazereti vardı. Stadı izinsiz terk etmesi gibi bir durum söz konusu değildi.

AĞLAYARAK SOYUNMA ODASINA GİRDİ
Taraftarların küfür ve hakaretleri sonrasında dayanamayan Volkan Demirel, ağlayarak soyunma odasına girdi. Hemen Fatih Terim'in yanına giden tecrübeli kaleci, "Hocam kötüyüm. Anama karıma küfür ettiler" dedi.

Volkan gerçeğini Fatih Terim açıkladı

Haberin Devamı

"SENİ KADRODAN ÇIKARDIM ZATEN"
Terim de bunun üzerine, "Oynamayacak durumda olduğunun farkındayım. Seni kadrodan çıkardım zaten" cevabını verdi. Fatih Terim daha sonra Volkan'ı Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir aracıyla evine gönderdi. Bu arada Volkan esame listesinde ilk 11'de olduğu için Kazakistan Milli Takımı yetkilileri ile görüşüldü ve olay anlatıldı. Kazak yetkililer, "Bizim için sorun yok" cevabını verince, kaleye Volkan Babacan geçti.

TERİM: VOLKAN OYNAYAMAYACAK DURUMDAYDI
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, karşılaşma sonrası Volkan Demirel olayı ile ilgili şunları söyledi:
"Açıkcası biz süreç sonrası, soyunma odası, dışarısı hepsini beraber konuşacağız. Ben içerideydim, dışarıda ne olduğunu bilmiyorum. Hep beraber değerlendireceğiz. Sonra bir şeyler söyleyeceğiz. Ne desem yanlış olur. Tamamen net olarak bir bilgi sahibi olmalıyız ki, herkesi doğru değerlendirelim. Volkan oynayamayacak durumdaydı. Biraz önce beraberdik, soyunma odasındaydı. Üzgündü tabii. Gitti, geri gelmek zorundaydı, esame listesinde yer aldığı için. Beli de ağrıdığı için o raporu vermek zorundaydık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!