Volkan Demirel'den hakem itirafı! 'Devre arasında...'

Güncelleme Tarihi:

Volkan Demirelden hakem itirafı Devre arasında...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 17:08

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, Avrupa Ligi'nden elenmelerine neden olan 4-1'lik Braga maçının hakemi Ivan Bebek hakkında şok bir iddiada bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, final hedefiyle çıktığı UEFA Avrupa Ligi serüveninde 'vasat' sayılacak bir Portekiz ekibi olan Braga'ya elenerek son verdi.

İstanbul'daki ilk maçı 1-0 kazanan sarı lacivertli takım, Van Persie, Nani ve Fernandao gibi yıldızlarıyla turun favorisi gösteriliyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Braga'ya deplasmanda 4-1 mağlup olan Fenerbahçe, Avrupa Ligi defterini erken kapatmak zorunda kaldı.

Bu karşılaşmaya damga vuran isim ise, Hırvat hakem Ivan Bebek oldu. Fenerbahçe'nin maçtan kopmasına neden olan kararlarıyla sarı lacivertlilerin tepkisini çeken Bebek hakkında, kaptan Volkan Demirel önemli bir iddia ortaya attı. 

Fenerbahçe Dergisi'nin nisan ayı sayısına konuşan Volkan'ın açıklamaları şöyle:

TUHAF BİR MAÇ OYNADIK
"15 yıldır Fenerbahçe kalesindeyim. Hayatımda bir maçın bu denli yanlı bir şekilde yönetildiği ve hakemin isteyerek kaybettirdiği başka bir karşılaşma görmedim. Tuhaf bir maç oynadık. Futbolda hakem hatalarıyla karşılaşırsınız, ancak o maçta yaşananlar hakem hatasından da öteydi. Adam orada birtakım kararlar verdi ama öyle olmasını istediği için o kararları verdi. Katledilmiş bir maçtır. Bunu sadece bizler söylemiyoruz; Avrupa basını da bu şekilde yazdı. Turu geçebilirdik ama olmadı."

Haberin Devamı

"Maçın kırılma noktası Mehmet Topal'a gösterilen kırmızı kart ve sonrasında verilen penaltıdır. 1-1 devam ederken avantajlıydık. Kırmızı kart ve penaltıyla birlikte, biz ne kadar çaba göstermeye çalışsak da; onun bize her çabamızda bir engel koyacağını anladık."

BÜTÜN KARARLARI BİLEREK VERDİ
"Bence Ivan Bebek, kararlarının hiçbirinde bir an olsun tereddüt yaşamadı. Yaşayan adam biraz daha düşünerek hareket eder. Çünkü penaltı pozisyonunda, tamam belki de ele çarpma var ama Mehmet'in tamamen toptan kaçmak istemesi ve vücudunu çevirmesi söz konusu... Bu normalde dünyanın hiçbir yerinde penaltı olarak değerlendirilmez. Bunun tamamen bir oyun olduğunu ve bir üst turda bizi istemedikleri için böyle bir hakem gönderdiklerini düşünüyorum."

BU TÜR YILDIRMA ÇABALARINA ALIŞTIM
"Fenerbahçe'yi istememeleri, Fenerbahçe'nin büyüklüğünden kaynaklanıyor. Ben futbol takımının kaptanı olarak bu baskılara, yıldırma çabalarına çok alıştım.3 Temmuz'dan bu yana, bu benim yaşam tarzım oldu. Üstümüze gelmeler, bizi bir taraflara çekmeler, bizi bir yerlerden indirmeler... Bunlar, artık hakikaten hayatımın bir parçası gibi oldu. Herhangi bir camiaya bu kadar yüklenilse, herkes darmadağın olur. "

Haberin Devamı

'AZ FARKLA OFSAYT OLDUĞUNU BİLİYORUM' DEDİ
"İlk gol tamamen ofsayttı. İkinci yarıya çıkarken hakeme 'İlk golün ofsayt olduğunu biliyor musun?' dedim. 'Evet, biliyorum ama çok az farkla ofsayt var' dedi. 'Tamam, ikinci yarı biraz daha dikkat et. Biz sana güveniyoruz' dedim. Tebessüm etti. Bu tebessümle ben daha iyi yöneteceğini sandım ama o gülümsemenin altında başka şeyler yatıyormuş."

SON ANLARDA MAÇIN GİTTİĞİ BELLİYDİ
"Son anlarda maçın gittiği zaten belliydi ve istenmeyen olaylar yaşandı. Ancak kimsenin içtinde Fenerbahçe takımını daha fazla eksik bırakmak veya Fenerbahçe'ye zarar vermek gibi bir şey söz konusu değildi. Futbolcu arkadaşlarım tamamen içgüdüsel davrandılar. Ben de birçok şey yapmak istedim ama sakin kalmayı tercih ettim."

BAKMADAN GEÇME!