"Volkan Demirel beğendiğim bir kaleci"

Güncelleme Tarihi:

Volkan Demirel beğendiğim bir kaleci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 10:05

Trabzonspor'da forma giydiği 4 maçta gösterdiği performansla beğeni toplayan Brezilyalı sol kanat oyuncusu Emerson Da Conceiçao, basının karşısına çıktı, vatandaşı Alex'in gidişinden, Türkiye Ligi'nde beğendiği oyunculara, dizindeki sakatlıktan, performansına kadar bir çok konudaki görüşlerini aktardı.

Sezon başladıktan sonra Portekiz'in Benfica takımından 1.6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen 26 yaşındaki Emerson, ilk kez ligin 4. haftasında oynanan Sivasspor maçında ilk 11'de yer aldı.

Daha sonra formayı bırakmayan Emerson'u, Sivasspor, Fenerbahçe, Mersin İY ve Kasımpaşa maçlarında 90 dakika sahada tutan Teknik Direktör Şenol Güneş de Brezilyalı futbolcuya güvenini göstermiş oldu.

SANIRIM FENA PERFORMANS SERGİLEMEDİM

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emerson, "Türkiye ligi ilginç bir lig. Zirveye oynayan, şampiyonluk mücadelesi veren bir çok önemli takım var. Bir çok takım da şu anda birbirlerine yakın puanda gidiyor. İlk günden itibaren gerek takım arkadaşlarım, gerekse kulüpteki yetkililer ellerinden gelenin en iyisini yaparak bana yardımcı olmaya çalıştılar. Ben de saha içinde mümkün olduğu kadar soğukkanlı, sabırlı ve sakin davranarak takıma katkı yapmaya gayret ettim. Sanırım fena performans sergilemedim. Şehirden de gayet memnunum. Burada bana gösterilen ilgiyi şehirde de görüyorum. İnsanlar her zaman bana yardımcı olmaya çalışıyor. Milli takım arası var ve takımın önemli bir bölümü burada değil. Eksik ama iyi bir şekilde çalışıyoruz. Beşiktaş'la oynayacağımız önemli bir maç var ve o maçla ligde yeni bir dönem başlayacak. O yeni dönemin hazırlığını yapıyoruz" dedi.

SOL KANATTA SÜREKLİLİK SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUM

Trabzonspor'un sol kanadında uzun zamandır istikrarlı oyuncu bulunmadığı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Emerson, "Hem hocamızın verdiği güvenle hem de kendi özgüvenimle o pozisyonda bir süreklilik sağlamaya çalışıyorum. Takım arkadaşlarım da bu konuda oldukça yardımcı oluyorlar. Tabi hem bireysel pozisyonlarda hem de kolektif olarak birlikte bir başarı yakalamamız gerekiyor. Burada hassas bir dengeden bahsediyoruz. Rahat olabilirsiniz, özgüvenli oynayabilirsiniz, ama bu hiçbir zaman lakaytlığa ve rahatlığa dönüşmemeli. Ancak bunu sağlarsanız süreklilik elde edebilirsiniz. Ben de bunu sağlayabilmek için elimden geleni yapıyorum" diye konuştu.

ÇOK İYİ BİR DENGE OTURTMALISINIZ

Emerson, "Pas hataları yapman göze batıyor. Ayrıca hücuma yeteri oranda çıkmadığın konusunda eleştiriler var. Bu konuda ne düşünüyorsun?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:  "Benfica'da iyi ve kötü günlerim oldu. O sayfa benim için kapandı ve Trabzonspor sayfası başladı. Benim oynadığım pozisyonda iyi savunma yapmakla hücuma iyi bir destek vermek arasında çok iyi bir denge oturtmanız gerekiyor. Bu dengeyi oturtabilmeniz için de takımın oyun yapısını, oyun zihniyetini çok iyi tanımanız gerekiyor. Takımın oyun zihniyetini günden güne tanıdıkça bu desteğin, özellikle bu dengenin daha oturaklı bir hale geleceğini düşünüyorum. Benfica'da da dönem dönem sorunlar yaşadım. Orada da takım zihniyetini tanımam, takımın oyun yapısına uyum sağlamam belli bir zaman aldı. Burada da şu anda aynı dönemi yaşıyorum ve bu dönem bittikten sonra vereceğim katkının daha yüksek olduğuna inanıyorum."

ALEX'İN TÜRKİYE'DEN AYRILMASI ÜZÜCÜ

Emerson, Alex'in Türkiye'den ayrılmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı: "Alex'i tanıyorum. Alex çok büyük bir profesyonel. İşini çok iyi yapan, işini büyük bir aidiyet duygusuyla yapan bir oyuncu. Gördüğüm kadarıyla gerek saha içinde gerek saha dışındaki tavırlarıyla Türkiye'de de taraflı tarafsız herkesin hem sevgisini hem saygısını kazanmayı başarmış. Tabii ki Fenerbahçe taraftarı ve camiası için üzücü bir durum. Bu kadar büyük katkı aldıkları bir oyuncudan ayrılıyorlar. Ama Alex'i için de umarım doğru bir karar ve zamanlama olur bu. Her oyuncunun kendisine örnek ve model alabileceği bir oyuncu. Bir vatandaşım olarak buradan ayrılması benim için tabii ki üzücü. Ama yeni kararı kendisine fayda ve daha güzel ufuklar getirirse bundan biz de memnun oluruz."

GEREKİRSE STOPERDE DE OYNARIM

Emerson, uzun zamandır sol bek pozisyonunda oynadığı için oyunun hücum ve savunma tarafını da dengeli bir biçimde oynadığını vurgulayarak, "Bir taraf diğerine baskın çıkmıyor genellikle. Benfica'da en son Chelsea'ya karşı oynadığımız Şampiyonlar Ligi maçında stoper pozisyonunda da oynadım. O pozisyonda da gayet rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Kariyerimin ilk döneminde Brezilya'da defalarca stoperde oynadım. Eğer gerekirse, ihtiyaç olursa stoperde de görev alabilirim" dedi.

DİZİMLE İLGİLİ HİÇ SORUN YAŞAMADIM

Brezilyalı oyuncu, Trabzonspor'a geldiği günlerde dizlerinden sakat olduğuyla ilgili bir çok iddia ortaya atıldığının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:
"Görüşlerimde ve hislerimde hiçbir değişiklik olmadı. Buraya gelmeden önce bir çok kulüpte defalarca kez maça çıktım. Bunlar resmi ve özel maçlardı. Dizimle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Benim zaten hiçbir tereddüdüm yoktu. Burada bazı tereddütlerin ortaya çıktığını öğrendim ama kendi iç dünyamda bunu hiçbir zaman bir mesele haline getirmedim. Sizin de bu şüphelerden, tereddütlerden kurtuluyor olmanız benim için iyi haber."

BEKLENTİLERİME KARŞILIK BULDUM

Trabzonspor'da ve kentte beklentilerine karşılık bulduğunu da vurgulayan Emerson, "Buraya gelmeden önce Trabzonspor'un İstanbul dışından gelerek ülke futbolundaki dengeleri değiştirmiş, defalarca şampiyon olmuş bir kulüp olduğunu biliyordum. Taraftar kitlesinin kulüp ve takımla olan ilişkisinin çok yoğun olduğunu biliyordum. Buraya geldikten sonra da bu bilgilerim doğrulandı. Ayrıca kulübün iyi bir organizasyona sahip olduğunu, oyunculara iyi bir çalışma ortamı sunduğunu düşünüyordum. Bu konuda da yanılmadım. Şehirden de gerçekten çok memnunum. Çünkü geldiğim ilk günden beri etraftaki insanlar beni tanısınlar ya da tanımasınlar yardımcı olmaya çalıştılar. O konuda da tatmin olmuş durumdayım ve memnunum" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ MAÇI BÜYÜK BİR MAÇ OLACAK

Brezilyalı oyuncu, Beşiktaş maçıyla ilgili görüşlerini açıklarken de, "Büyük bir maç olacak. Hem zihinsel hem fiziksel olarak çok iyi hazırlanmamız gerekiyor ve iyi hazırlanmaya çalışıyoruz. Henüz vaktimiz var. Milli takım dönüşünde bir çok oyuncu bize katılacak. Bu maçı lehimize çevirebilecek seviyemiz ve kalitemiz var. Uluslararası deneyime sahip oyuncularımız var. Bütün bu faktörleri ve avantajları kendi lehimize kullanarak oradan galip dönmeye çalışacağız. Öncelikle hedefimiz şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. Tek hedef o. Kendi içimizde de bunu sık sık konuşuyoruz" ifadesini kullandı.

TÜRKÇE VE İNGİLİZCE ÖĞRENECEĞİM

Türkiye'de şimdiye kadar "Merhaba", "Nasılsın" ve "İyi akşamlar" demeyi öğrendiğini vurgulayan Emerson, "Bu üç kelime var şimdilik. Hem Türkçe'yi öğrenip bir taraftan da İngilizce dersleri alarak dilimi ilerletmeyi planlıyorum. Bununla ilgili çalışıyorum" dedi.

HAMİT, BURAK, VOLKAN, ALMEİDA

Türkiye Ligi'nin bu sezon ilginç geçtiğini vurgulayan Emerson, "Diğer sezonları yakından takip etmediğim için bilmiyorum ama bu sezonun ilginçliği şurada; bir çok takım birbirine çok yakın puanlarda gidiyor. 7 hafta geride kaldı ve tepede ciddi bir sıkışıklık var. Her takımın her takımdan puan alabileceği maçlar oynanıyor. Bir çok maçı canlı olarak izliyorum. Bir çok takım iyi savunma yapıyor, bir çok takım iyi hücum yapıyor ve ortaya bu şekilde bir puan durumu çıktı" dedi.

Emerson, Türkiye Ligi'nde beğendiği oyuncularla ilgili olarak ise şunları söyledi: "Galatasaray'da Hamit Altıntop, Burak önemli oyuncular. Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan çok beğendiğim bir kaleci. Beşiktaşlı Hugo Almeida'yı zaten tanıyordum. Almeida da önemli bir oyuncu. Her takımın kendi seviyelerinde önemli oyuncuları var. Bizim de önemli oyuncularımız var. Söylediğim gibi belli ki bu sıkışıklık ve yakınlık devam edecek. Ligin ilginç bir seyri olacak gibi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!