Voleybolda milli sınav

Güncelleme Tarihi:

Voleybolda milli sınav
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 12:08

Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) Dünya Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri'nde 3. ve tur son tur maçları bu hafta yapılacak. Türkiye, erkeklerde K Grubu'nda Almanya'da, bayanlarda I Grubu'nda Ankara'da mücadele edecek.

Haberin Devamı

3-5 Ocak tarihlerindeki elemeler sonunda, bayanlarda grup birincileri ile ikinci olan takımlar arasında en iyi dereceyi elde eden ilk iki takım, erkeklerde ise grup birincileri ile ikinci olan takımlar arasında en iyi dereceye sahip olan takım, Dünya Voleybol Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak. Almanya'nın Ludwigsburg kentindeki maçlara katılacak A Milli Erkek Voleybol Takımı, K Grubu'nda Almanya, Hırvatistan ve Estonya ile karşılaşacak.

Asya'dan 4, Afrika'dan 3, Güney Amerika'dan 3, NORCECA'dan (Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Voleybol Konfederasyonu) 5 takımın katılacağı Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda, Avrupa'dan 8 takımın yanı sıra evsahibi Polonya ile toplam 24 takım yer alacak. Son Avrupa şampiyonu Rusya ile finalde Rusya'ya kaybeden İtalya'nın da finallere direkt katılma hakkı bulunuyor.

Bayanlar

I Grubu'nda yer alan A Milli Bayan Voleybol Takımı ise Ankara'daki TVF Başkent Salonu'nda Güney Kıbrıs, Romanya ve Ukrayna ile mücadele edecek. Asya'dan 4, Afrika'dan 2, Güney Amerika'dan 2, NORCECA'dan (Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Voleybol Konfederasyonu) 6 takımın katılacağı Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda, Avrupa'dan 9 takımın yanı sıra evsahibi İtalya ile toplam 24 takım yer alacak. Son Avrupa şampiyonu Rusya ile finalde Rusya'ya kaybeden Almanya'nın da finallere direkt katılma hakkı bulunuyor. 2014 FIVB Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası 3-21 Eylül tarihlerinde Polonya'da, 2014 FIVB Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası 23 Eylül-12 Ekim tarihlerinde İtalya'da düzenlenecek. Avrupa Kıta Elemeleri'nde, bayanlar ve erkeklerde milli takım kadroları ile Türkiye'nin yer aldığı grupların maç programı şöyle:

Bayanlar takım kadrosu

Massimo Barbolini (Antrenör), Bahar Toksoy Guidetti, Büşra Cansu, Eda Erdem Dündar, Gamze Alikaya, Gizem Karadayı, Gözde Sonsırma, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Kübra Akman, Naz Aydemir Akyol, Neriman Özsoy, Neslihan Demir, Polen Uslupehlivan, Seda Tokatlıoğlu, Şeyma Ercan.

Maç programı

3 Ocak Cuma:
17.30 Kıbrıs Rum kesimi-Türkiye
20.30 Romanya-Ukrayna

4 Ocak Cumartesi:
15.00 Türkiye-Ukrayna
18.00 Kıbrıs Rum kesimi-Romanya

5 Ocak Pazar:
15.00 Türkiye-Romanya
18.00 Ukrayna-Kıbrıs Rum kesimi

Erkekler takım kadrosu

Emanuele Zanini (Antrenör), Burutay Subaşı, Can Ayvazoğlu, Emre Batur, Gökhan Gökgöz, Hakkı Çapkınoğlu, Hasan Yeşilbudak, Metin Toy, Murat Tokgöz, Mustafa Koç, Resul Tekeli, Serhat Coşkun, Turgay Doğan, Ulaş Kıyak, Yiğit Gülmezoğlu.

Maç programı

3 Ocak Cuma:
16.30 Almanya-Hırvatistan
19.30 Estonya-Türkiye
4 Ocak Cumartesi:
18.00 Almanya-Estonya
21.00 Hırvatistan-Türkiye
5 Ocak Pazar:
15.00 Estonya-Hırvatistan
18.00 Türkiye-Almanya

BAKMADAN GEÇME!