Voleybolcuların cenneti Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Voleybolcuların cenneti Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 01:29

Türk takımları filede birbirinden pahalı transferlere imza atarken, F.Bahçe kadın voleybol takımı, Kim ile 2 milyon Euro’ya, 2 yıllık sözleşme yeniledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE kadın voleybolunda, oyunculara ödenen paralarla cazibe merkezi haline geldi. Voleybolcuların aldığı ücretler, futbolcularla yarışır hale geldi. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı geçen sezon formasını giyen Güney Koreli oyuncu Kim Yeon Koung ile 2 yıllık sözleşme yeniledi. F.Bahçe, kadın voleybolunun en büyük yıldızlarından Kim’e yıllık 1 milyon Euro’ya yakın ücret ödeyecek. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin Avrupa şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan oyuncuyu, Azerbaycan’ın Azerrail Bakü takımı da çok istiyordu. Hatta Azeri kulübü yıldız oyuncuya yıllık 1.3 milyon Euro teklif etmesine rağmen Kim’i F.Bahçe’den koparamadı. Yıldız voleybolcu, bu teklifi redderek yaklaşık 1 milyon Euro’ya sarı lacivertli takımda kalmayı tercih etti.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN ALEX'İ KİM / FOTO GALERİ

Ben F.Bahçe’de vitrine çıktım

Haberin Devamı

KIM Yeon Koung, sarı lacivertli takımda kalacağının sinyalini geçtiğimiz haftalarda Japonya’daki Dünya Grand Prix’si sırasında vermişti. Hürriyet’e konuşan Kim, çok sayıda transfer teklifleri aldığını belirterek “Ben Fenerbahçe’de dünya voleybolunun vitrinine çıktım. F.Bahçe’yi çok seviyorum. Burada güzel anılarım oldu. Atalarımız bize hep Türkleri övdü. Ben de Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye aşık oldum” diye konuşmuştu.

Ödül rekortmeni

2011’de Fenerbahçe’ye transfer olan ve kariyerinde 2005-06, 2006-07, 2008-09 sezonları G.Kore Ligi ve Final Four en değerli oyuncusu, 2007-08 G.Kore Ligi en değerli oyuncusu, 2009-10 Japonya Ligi en skorer oyuncusu, 2010-11 Japonya Ligi en değerli oyuncusu ödülleri olan Kim Yeon Koung geçtiğimiz sezon da F.Bahçe ile Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Hangi oyuncu ne kazanıyor?

Voleybolcu Kulübü Ücreti

Kim F.Bahçe 1 milyon Euro
Naz Aydemir V.Bank 1 milyon 300 bin TL
Neriman Özsoy G.Saray 1 milyon 170 bin TL
Neslihan Darnel Eczacıbaşı 1 milyon TL
Seda Tokatlıoğlu F.Bahçe 940 bin TL
Eda Erdem F.Bahçe 800 bin TL
Shashkova F.Bahçe 600 bin Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!