Vodafone İstanbul Maratonu'nda hedef büyük

Güncelleme Tarihi:

Vodafone İstanbul Maratonunda hedef büyük
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 21:24

İstanbul'da 26 Nisan'da yapılacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu tanıtım toplantısı gerçekleşti. Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar bu sene 8 bin katılımcıyı hedeflediklerini söylerken, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Buruk, 'Maratonu kendi dalında altın yarı maratonlar seviyesine getirmek istiyoruz' dedi. Tanıtım toplantısında ayrıca basın teşvik ve vefa ödülleri de dağıtıldı.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ işbirliğiyle düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, koşan bir şehir oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. İstanbul'a koşu kültürünü yerleştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Özbayraktar, şöyle devam etti: "Bu çalışmalarla alakalı bir maraton ekibi kurduk. Maraton ekibimiz sayesinde de birçok yenilikler gerçekleştireceğiz. Katılımcı sayımız, geçen seneye göre iki kat arttı. Sınırlamamız nedeniyle 7 bin 500 civarında katılımcı sağlanacak. Geçen sene yarı maratonda 3 bin 800 kişi koşmuştu. Bu sene yarı maratondan önceki iki günde geç kayıt sistemi oluşturacağız ve bu sistemle de 8 bin katılımcıyı öngörüyoruz."

Özbayraktar, marka değerinin daha fazla yükselmesi için yarı maratonu rekabete açık hale getirmeye çalıştıklarını kaydederek, "Bununla alakalı iller ve ilçeler arasında çalışmalar başlattık. Bunun, katılımcı sayısını artıracağını düşünüyoruz. Ayrıca, yarı maratona, çeyrek maratonu entegre ettik. Bundan sonra 10 kilometre koşumuz, 10,550 olarak değişip çeyrek maraton olarak adlandırılacak."

Bu sene bir diğer ilklerinin de "Business Maraton" olduğunu vurgulayan Özbayraktar, "Bu maratona, 50 şirket başvurdu. Binin üzerinde katılımcı sayısı var. Bu da açıkçası bizim öngörmediğimiz bir rakamdı. Spor AŞ olarak ayrıca, bu sene ilk defa koşu takımı kurduk. Bütün şirketlerin koşu takımları kurmasıyla alakalı bir örnek teşkil etmek istiyoruz. Bu sene bunu, yarı maratonun içine entegre ettik. Aldığımız sinyallerden sonra, belki de "Business Maraton"u farklı bir organizasyon olarak değerlendirebileceğiz" diye konuştu.

Vodafone İstanbul Maratonunda hedef büyük

Sporaşk'ın performansı konuklar tarafından uzun süre alkışlandı.

"Bu sene İstanbul'da bir rekor beklentisi var"
Özbayraktar, bu sene yarı maratonda ilk kez bayrak yarışı da düzenleyeceklerini, bunun yarı maratona ayrı bir keyif katacağını düşündüklerini belirtti. Bu yarışı, ileride ayrı bir organizasyon olarak değerlendirebileceklerini ifade eden Özbayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sene İstanbul'da bir rekor beklentisi var. Biz de yarı maratonumuz için "İstanbul rekora koşuyor" sloganını kullandık. Bu sloganda iki düşüncemiz vardı. Birincisi, katılım noktasında rekor sağlayabilecek miyiz? Bunu fazlasıyla başardık. İkincisi de bir dünya rekoru gelecek mi? Dünya rekoru gelmesi konusunda da elit atletlerle anlaşma yaptık ve bu bizim uykularımızı kaçırıyor. 60 dakikanın altında bir süre bekliyoruz, ama dünya rekorunun kırılması konusunda parkurumuzda da bazı yenilikler yaptık. Yarı maratonun parkuru, dünyanın en iyi parkurları arasında gösteriliyor. Bu bize mutluluk veriyor."


"İstanbul'u, altın yarı maratonlar seviyesine getirmek istiyoruz"
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ise sporun gelişmesiyle birlikte hem Türkiye'nin hem de İstanbul'un tanıtımının çok iyi bir şekilde yapıldığına inandıklarını belirterek, "Vizyonumuza çok uygun olan maraton desteğimizi sürdürmek istiyoruz. Bu sene yarı maraton çok önemli, bir rekor ihtimali var. Yarı Maratonu, kendi dalında altın yarı maratonlar seviyesine getirmek istiyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla destek olup yarı maratonu büyütmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Toplantının sonunda Özbayraktar ve Buruk, yarı maratonda kullanılacak göğüs formalarıyla basın mensuplarına poz verdi.


Mehmet Arslan'a Maraton destek Ödülü
Tanıtım toplantısında ayrıca Basın Teşvik ve Vefa Ödülleri sahiplerini bulurken Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan, Maraton Destek Ödülü aldı.

Vodafone İstanbul Maratonunda hedef büyük


Ödül törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ile Türk spor basınından birçok davetli katıldı.

Bu arada ödül töreni öncesi ve sonrasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin gösteri ekibi SPORAŞK da performans sergiledi. Salonda bulunan davetliler, performansların ardından gösteri ekibini uzun süre alkışladı.

Haberin Devamı

Ödüller

Yazılı basın

Haber: 1. Fatih Doğan (Sabah), 2. Murat Ağca (Habertürk), 3. Hatice Yücel (Fanatik), Engin Albayrak (Yeni Şafak-Mansiyon), Serkut Bozkurt (Posta-Mansiyon)
Yorum: 1. İnci Dondaş (Star Cumartesi), 2. Çağdaş Ertuna (Milliyet Cadde), 3. Aslı Öktener (Habertürk Pazar)
Fotoğraf: 1. Erhan Elaldı (Anadolu Ajansı), 2. İsmail Coşkun (İhlas Haber Ajansı), 3. Ceylan Çetin-Süleyman Kara (Fanatik)
Erkan Koyuncu Özel Ödülü: Ahmet Bolat (Anadolu Ajansı), Kurtuluş Yılmaz (Turkpix), Mehmet Topaloğlu (İhlas Haber Ajansı)
İnternet Sitesi: Sporx.com, Medyahaber.com, Ülketv.com.tr
Yerel ve Sektörel Basın: Spor Meydanı, Sky Life, Türkiye'de Yeniçağ

Görsel basın
Haber:
1. Lig TV, 2. 24 TV, 3. CNN Türk, (Sports TV - Mansiyon)
Röportaj: 1. Onur Tuğrul (NTV Spor), 2. Okan Ateş (GS TV), 3. Mehmet Çelik (Tek Rumeli)
Maraton Öncesi Destek Programı: 1. Derya Oruçoğlu (TRT Spor), 2. Gökhan Abdik (Lig TV), 3. Mehmet Sevinç (NTV Spor)
Yorum: 1. Tolga Becer (SkyTürk 360), 2. Ünal Emin Canbay (Lig TV), 3. Ömer Önder (Ülke TV), Serbay Şenkal (GS TV-Mansiyon), Bülent Ülgen (BJK TV-Mansiyon)

Seri Haber: 1. NTV Spor, 2. A Spor, 3. TRT Spor
Ajanslar: Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Türk Spor Ajansı
Radyo: Gökhan Dinç (Best FM), İlker Duralı (Lig Radyo), Ali Şentürk (Kral FM)
Büyük Jüri Ödülü: TRT
Neriman Tekil Özel Ödülü: Artun Talay
Cüneyt Koryürek Özel Ödülü: Hıncal Uluç
Vefa Ödülü: Neşe Gündoğan, Mehmet Can Korkmazoğlu, Hikmet Kandeydi
Maraton Destek: Fuat Akdağ, Cem Yılmaz, Ertem Şener, Ersin Düzen, Tayfun Bayındır, Mehmet Arslan, Ercan Taner, Harun Şen

Vodafone İstanbul Maratonunda hedef büyük





BAKMADAN GEÇME!