Vize'de çevreyi kirletenlere karşı denetim

Güncelleme Tarihi:

Vizede çevreyi kirletenlere karşı denetim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 14:41

Vize'de çevreyi kirletenlere karşı denetim

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/VİZE(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’ nin Vize ilçesinde, ormanlık alanlar ile yol kenarlarına bırakılan ve çevre kirliliğine sebebiyet veren tehlikeli atıkların verdiği zararı önlemek adına jandarma, polis ve zabıta ekipleri denetimi artırdı.

Vize'de ormanlık alanlar başta olmak üzere, yol kenarı ve boş arazilere dökülen ve çevreye büyük zarar veren atıklar,  jandarma, polis ve zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler ormanlık alanları boş arazileri yol kenarlarını denetleyerek, kamyonları kontrol etti. Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, atık insanlığın temel sorunu olduğunu belirterek, " Son zamanlarda ilçemiz ve sınırlarında bulunan ormanlık alanlar ile yol kenarlarına bırakılan ve çevre kirliliğine sebebiyet veren tehlikeli atıkların, verdiği zararı önlemek adına polis ve jandarmanın gerçekleştirdiği çalışmalara, zabıta ekiplerimizde dahil olarak çalışmalar başlatılmıştır. Ormanlık alanlar korunması gereken alanlardır. Ormanların korunması için öncelikle çevre kirliliğinin azaltılması gerekir” dedi. 
Yapılan denetimlerde açık ortamlara atılan kimyasalların tespiti yapılarak bu atıkları taşıyan kişi ve araçlar tespit edilip gerekli cezai işlemler uygulanacağını belirten Belediye Başkanı Balkı şunları söyledi.“ Çevrenin korunması ve atıkların kontrol altında tutulması yönünden böyle olumsuz durumlara geçit verilmemesi için çalışmalarımız devam edecektir. Duyarlı vatandaşlarımızdan orman alanı, dere yatağı, yol kenarı gibi boş alanlara gelişigüzel döküm yapanları görmeleri halinde, atık dökümü yapan aracın bilgilerini mutlaka Emniyet güçlerine, Belediyeye Zabıta Müdürlüğü'müze bildirmeleri halinde çevreye zarar verenler hakkında yasal işlemlerimizi yapacağız. Amacımız daha temiz bir çevre, daha temiz bir Vize’dir.”şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!