Vize Kaymakamlığı'ndan 'Selvez Koyu' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Vize Kaymakamlığından Selvez Koyu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 13:20

Vize Kaymakamlığı'ndan 'Selvez Koyu' açıklaması

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/VİZE(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Vize İlçesi Kaymakamı Soner Zeybek, Türkiye ve Rusma ortaklığı ile yapılması planan Türk Akımı doğalgaz boru hattının geçtiği  Karadeniz sahilindeki Kıyıköy Beldesi'nin 'Selvez Koyu'nda 'denize girilmesinin yasaklandığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Vize Kaymakam Soner Zeybek, kaymakamlığın internet sitesinden yaptığı açıklamada Karadeniz kıyısındaki Selvez Koyu'na 'Türk Akımı yasağı' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kaymakam Zeybek'in açıklaması şöyle:

"Selvez plajı vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye düşüren rip akıntısının yoğun olduğu, cankurtaran hizmetinin verilemediği ve görece Kıyıköy’deki diğer plajlara göre uzak olduğundan boğulma vakalarının ölümle sonuçlandığı bir plajdır. 2017 yaz sezonu boyunca Kıyıköy beldemizde meydana gelen 5 boğulma vakasında 3 vatandaşımız cankurtaran hizmeti verilen belediye plajında sağ olarak kurtarılmıştır. Ancak Selvez Koyu'nda meydana gelen diğer 2 boğulma vakası vatandaşlarımızın ölümü ile sonuçlanmıştır. Bu rakamlarında gösterdiği gibi plajda denize girmenin engellenmesinin tek sebebi vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!