Vize Devlet Hastanesinde çocuklar 'çizgi kahraman' desteğiyle tedavi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Vize Devlet Hastanesinde çocuklar çizgi kahraman desteğiyle tedavi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 13:04

Vize Devlet Hastanesinde çocuklar 'çizgi kahraman' desteğiyle tedavi oluyor

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/VİZE(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Vize ilçesindeki devlet hastanesinde, çocuklar çizgi kahraman desteğiyle tedavi oluyor.

Vize Devlet Hastanesi çocuk doktoru Uzm. Dr. Tuğba Demircan Bilen, hastane doktor ve tıbbi işlem korkularının çocukların sağlık uygulamalarına katılımını azaltıp, hastalık durumunda sağlık hizmeti almasını engelleyebilmekte ve tedavi sürecini olumsuz etkileyebilmekte olduğunu söyledi.

Hastanede tedavi gören çocuklara psikolojik destek hazırlayabilmek ve çizgi kahramanları örnek göstererek tedavi sürecinde cesaretli olabilmeleri sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Uzm. Dr. Bilen, "Çizgi kahramanlı serum kapları hazırladık. Çocuklar da bunların desteğiyle tedavilerine daha mutlu ve uyumlu bir şekilde devam ediyorlar. Bu sayede çocukların tedaviye daha olumlu yaklaşmalarını ve istekli olmalarını da sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuğun hastaneden korkmaması, hem çocuğun hem de ailesinin muayene, tanı ve tedaviye uyumunu kolaylaştıran en önemli faktörlerdendir. Ailenin evde hastane ile ilgili konuşması, evde doktorculuk oynanması, muayene sırasında hekimin çocukla konuşması, ödül vermesi veya tedavi yapılacak çocuklarda işlem öncesinde bilgilendirilmesi korkuyu azaltan etkenlerdir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!