Viyana'da tur valsi 3-0

Güncelleme Tarihi:

Viyanada tur valsi 3-0
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cimbom, Rapid Wien'i Avusturya'da devirip, Şampiyonlar Ligi kapısını açtı

Ernest Happel'de kükreyen ‘‘Aslan’’, 5. kez Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunu 3. eleme turunun ilk maçında geçti. Hakan Ünsal, Fatih ve Hagi'nin golleri Galatasaray'ı Viyana'da tarihi bir galibiyete taşırken, Rapid Wien'in tur umutlarını yerle bir etti.

Tribünleri dolduran binlerce gurbetcimizin önünde Rapid'e futbol dersi veren Galatasaray, Avusturya temsilcisi karşısında da tarihi bir başarıya imza attı. Cimbom, bugüne kadar Avrupa kupalarında 3 kez eşleştiği ve Viyana'da yenemediği Rapid'i ilk kez evinde, hem de farklı skorla devirdi.

GALATASARAY, 3.eleme turu ilk maçında Rapid Wien'i Avusturya'da farklı skorla yenerek Şampiyonlar Ligi'nin kapısını ilk maçta açarken, tarihi bir başarıya imza attı: 3-0.

DAKİKA 14: Hagi'nin pasını alan Okan, ceza alanı sağ çaprazında topla buluştu. Bu futbolcunun sert şutunda, top direğin yanından dışarıya çıktı.

DAKİKA 30: Wimmer, ceza alanına girer girmez sert vurdu. Taffarel topu güçlükle önledi.

DAKİKA 35 (GOL): Galatasaray'ın ilk golü geldi. Hagi'nin pasını alan Emre, topu ceza alanına giren Hakan Ünsal ile buluşturdu. Hakan Ünsal, Rapid Wien savunması arasından, sol çaprazdan akıllı bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

DAKİKA 39 (GOL): Hagi, orta alandan derinleme pasıyla Fatih'i buluşturdu. Bomboş ilerleyen Fatih, ceza alanına girdi ve kaleciyle karşı karşıya kaldığında plaseledi: 2-0.

DAKİKA 44: Galatasaray'ın köşe atışıyla oluşan tehlikede, Hakan Şükür'ün kafa vuruşunda, top kaleci Maier'den döndü ve ilk yarı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

DAKİKA 55: Hakan Şükür, Rapid defansının ağır kalmasından yararlanarak kendine pozisyon yarattı, bekletmeden vurduğu şutta top, kaleci Maier'in ayaklarından sekip, üstten kornere çıktı.

DAKİKA 63: Lagonikakis orta sahadan hareketlendi ve kaleye yaklaşık 35 metreden bir şut attı. İleri çıkan Taffarel'in üzerinden giden top üst direkten geri döndü.

DAKİKA 84: Hagi sağ kanatta nefis hareketlerle üç Rapid'li oyuncunun arasından Ergün'e pas çıkardı. Bu futbolcunun ıskaladığı topu Suat düzeltip Ergün'ün önüne açtı. Ergün'ün vuruşunda top yandan auta gitti.

DAKİKA 90: Karşılaşmanın yıldızı Hagi maçın skorunda son sözü söyledi. Maçın oyuna eklenen 2 dakikasının oynanmaya başladığı anda orta sahadan aldığı topla Rapid kalesine sokulan Hagi, defans oyuncusundan sıyrılıp ceza alanına girer girmez vurdu. Filelere giden topta Maier çaresizdi: 3-0.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!