Viyana’da tehlikeli yakınlaşma

Güncelleme Tarihi:

Viyana’da tehlikeli yakınlaşma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 09:28

Avusturya’nın başkenti Viyana’da kara çarşaf giyen aşırı sağcılar, burka yanlısı eylem yapan grubu protesto etti.

Haberin Devamı

MÜSLÜMAN Sivil Toplum Ağı üyeleri, burka yasağını savunan ve ‘Burka, uyuma engeldir’ diyen Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz’u protesto etmek için Bakanlık binası önünde stant açtı. Eylemciler, ‘Müslüman mülteciler hoş geldiniz’, ‘Hey Bakan, kızlarımızın üzerinden ellerini çek’, ‘İslamofobi, özgürlük değildir’ ve ‘Giysimize dokunmayın’ yazan pankartlar açtı. Grup adına yapılan açıklamada, son dönemde ırkçı ve İslam düşmanı siyasi söylemlerin ve eylemlerin arttığına dikkat çekildi. Siyasetçilerin ‘Değerler’ söylemiyle otoriterlik, ırkçılık, faşizm ve cinsiyetçiliği dayattığı ileri sürülen açıklamada, burka tartışmalarıyla ‘sosyal ve ekonomik sorunların’ gözden kaçırıldığı ifade edildi.

‘TERSİNE GÖÇ HAVAYOLARI’

Eylem devam ederken, kendilerine Viyana Kimlik Hareketi adını veren ve kara çarşaf giyen aşırı sağcı bir grup, bakanlığın önüne gelerek eylemcileri protesto etti. Ellerinde Kuran ve hurma ağacı bulunan aşırı sağcılar, ‘İslam dünyaya hakim olacak’, ‘Burka herkes için’, ‘Çarşaf bugün bizim için, yarın sizin için’ ve ‘Özgürlük, cehenneme gidebilir’ yazan pankartlar ile üzerinde ‘İyi yolculuklar’, ‘Uyum yalandır’ ve ‘Tersine göç havayolları’ yazan Viyana-İstanbul tek yön bilet pankartı açtı. Değerlere uyum sağlamak istemeyenlerin ülkeyi terk etmesini isteyen aşırı sağcılar, ülkede burka ve cami istemedikleri yönünde slogan attı.

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNE SATAŞTILAR

Aşırı sağcılara tepki gösteren eylemciler, ‘Irkçılığı karşı omuz omuza’ yazan pankartı açtı. Aşırı sağcıların üzerine yürüyen eylemciler, ‘Irkçılar dışarı’ diye slogan attı. İki grup arasındaki sözlü tartışma polisin araya girmesiyle önlenirken, polis izinsiz gösteri düzenleyen aşırı sağcıları alandan uzaklaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!