Sahrap SOYSAL

Vişneli Haytalya tatlısı

01 Haziran 2012

Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın.
Hazırladığınız muhallebiyi kup bardaklarına ya da cam kâselere paylaştırın. Buzdolabına koyup en az 1 saat bekletin.
Üzeri için vişne ya da çilek suyunu küçük bir tencereye koyun. Nişasta ve toz şekeri ekleyip tencereyi kısık ateşin üzerine oturtun. Tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp birkaç dakika daha karıştırarak hafifçe ılık hale gelmesini sağlayın.
Tatlıyı buzdolabından çıkarın. Üzerlerine hazırladığınız sosu eşit şekilde paylaştırın. Buzdolabına tekrar koyup soğutun. Çıkarıp hindistancevizi ve bademle süsleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 5,5 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 2 su bardağı hazır vişne suyu (Çilek suyu da kullanabilirsiniz.)
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker

Yazarlar Ana Sayfa
HaberlerGalatasarayburçniobeabdcinayetBeşiktaşTrabzonspor