Virginia Angus'un sahibi Burak Altay vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Virginia Angusun sahibi Burak Altay vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 11:39

Altay Ailesi'nin üçüncü kuşak temsilcisi olarak kurduğu Virginia Angus mekânlarının sahibi Burak Altay (35) dün yaşamını yitirdi. İki aydır sağlık durumuna ilişkin teşhis konulmaya çalışılan Altay bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

Eminönü Mercan'da ve Nişantaşı'da Virginia Angus ismi ile iki mekânı bulunan Burak Altay, Altay Ailesi'nin üçüncü kuşak temsilcilerinden. 2010 yılında Amerika’nın Virginia eyaletinden getirilen Black Angus cinsi sığırlarla Sakarya’da bir çiftlik kuran Altay, hikâyesini Radikal'den Müge Akgün'e anlatmıştı.

İLK RESTORAN DEDESİNİN MEKÂNINDA
Altay, çiftilik yatırımı sonrası restoran  açma kararı aldı. Müga Akgün, Burak Altay'ın babası Fahri Altay ile olan diyaloğuna yer verdiği yazısında şunları kaydetti: "Baba bir yer kiralamalıyız dediğinde 'Bak sen bu Amerikan etlerini Mercan’daki esnafa satmayı, yedirmeyi başarırsan İstanbul’u her yerinde satarsın, bizim dükkanda aç da başarını görelim' der.Mustafa Burak Altay bunu da başarır.

Virginia Angusun sahibi Burak Altay vefat etti

Burak Altay (ortada) başarı hikâyesini Müge Akgün'e anlatmıştı.

Haberin Devamı

Dedesinin Mercan Yokuşu’ndaki mekanında açtığı dükkan, etlerinin kalitesi ve hamburgerlerin lezzetiyle kısa sürede lezzet meraklılarının akınına uğrar, 2014 yılında ikinci dükkan Nişantaşı’nda açılır. Virginia Angus, sıradan bir fast food değil, gurme hamburger olarak haklı bir ün yapar. Burak Altay bunu “Right Food/ Doğru Besin” felsefesi ile açıklıyor."

'ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDI'
Altay Ailesi ile uzun yıllar süren bir ticaretlerinin olduğunu anlatan Etçii Gıda'nın sapibi M. Emin Arslan "Mustafa Burak Altay kardeşimiz restoran, hizmet ve yeme içme sektöründe önemli işler başardı. Restoranlarına, kendi etini yetiştirmek için Amerika Virginia’dan Angus ırkı danaları getirdi. Etlerin belirli bölümleri kullandığından dolayı yetiştirdiği Angusları firmamıza kestirip, kullandığı kaliteli sırt bölümlerini bizden alırdı. Hem iyi bir dost hemde yenilikçi bir müşterimizdi. Allah rahmet eylesin. Kederli ailesi ve dostlarına sabırlar diliyorum" dedi.

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!