Viranşehir'de ‘cinayet’ gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Viranşehirde ‘cinayet’ gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 16:54

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, Tarım Müdürlüğü'nde işlem yaptırdığı sırada silahlı saldırıya uğrayan Kadir Yazmacı yaşamını yitirirken, akrabası olan Murat ve Nadir Yazmacı ise yaralandı. Cinayetin ardından ilçe savaş alanına döndü.

Haberin Devamı

CİNAYET İLÇEYİ KARIŞTIRDI / FOTO GALERİ

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Öldürülen ve yaralanan kişilerin yakınları, saldırganların içeride olduğu düşüncesiyle İlçe Tarım Müdürlüğü'nü basmaya kalktı. Polise de taşlarla saldırmaya başlayan grup, havaya ateş açılarak, gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale edilerek dağıtılmaya çalışıldı. Sayıları 500’e ulaşan kalabalık, polise, araçlara ve Tarım Müdürlüğü'ne taşlarla saldırmayı sürdürdü. Bölgeye çağrılan jandarmaların da müdahalesinin ardından kalabalık saldırılarına son verip beklemeye başladı.

Yaklaşık 10 polis ve askerin de yaralanmasına yol açan olaylarda gerginlik gece boyunca sürdü.
Olay, Kışla Mahallesi'nde bulunan İlçe Tarım Müdürlüğü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 38 yaşındaki Kadir Yazmacı, amcasının çocukları Nadir ve Murat Yazmacı ile birlikte, destekleme primi başvurusunda bulunmak üzere İlçe Tarım Müdürlüğü'ne geldi. Saat 15.30 sıralarında İlçe Tarım Müdürlüğü'nde Kadir, Nadir ve Murat Yazmacı ile kimliği belirlenemeyen kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında saldırganlar, tabancayla Kadir, Nadir ve Murat Yazmacı'ya peş peşe ateş etti. Saldırıda Kadir Yazmacı olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan Nadir ve Murat Yazmacı ise çağrılan ambulansla önce Viranşehir Devlet Hastanesi’ne ardından ise Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

AŞİRET ÜYELERİ TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ BASMAYA KALKTI

Olayın duyulmasının ardından Yazmacı Ailesi'nin birçok yakını ile bağlı oldukları Kuran Aşireti'nin çok sayıda mensubu, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne akın etti. Olay yerinde inceleme yapan ve güvenliği sağlayan polislerin çalışmasını bir süre izleyen kalabalık, daha sonra saldırganların içeride olduğu iddiaları yayılmaya başlayınca galeyana gelmeye başladı. Kalabalık, katillerin kendilerine teslim edilmesini istedi. Bunun üzerine hep birlikte içeri girmeye kalkan kalabalığı polis, biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı. Ancak, bu sırada olayı duyan ve telefonla çağrılan kişilerle sayısı 500'e ulaşan kalabalık, polislere ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne taşla saldırmaya başladı. Havaya ateş açarak ve biber gazı kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalışan polisler, yetersiz kalınca İlçe Tarım Müdürlüğü'ne girerek kendilerini korumaya çalışıp, jandarmadan destek istedi.

JANDARMA VE POLİSLERE DE SALDIRDILAR

Çok sayıda jandarmanın da takviye olarak gelmesinin ardından kalabalık, dağılmaları için uyarıda bulunan güvenlik güçlerine taşlarla saldırmayı sürdürdü. Saldırı sırasında bazı polis ve askerler atılan taşlarla yaralanırken, kalabalık, zırhlı araçlardan sıkılan tazyikli su, biber gazı ve havaya ateş açılarak dağıtılmaya çalışıldı. Öfkeli kalabalık, yoğun gaz bombalı müdahale ve bazı aşiretin ileri gelenlerinin araya girmesiyle taşlı saldırıyı bırakıp etrafta beklemeye başladı.
Yaşananların ardından Viranşehir'e, Şanlıurfa ve çevre ilçelerden çok sayıda polis takviye olarak gönderilirken, gerginliğin sürdüğü bildirildi.

Bu arada, Kadir Yazmacı'yı öldüren, Murat ve Nadir Yazmacı'yı ise yaralayan saldırganlardan Necmettin Ali Şiroğlu adlı şüphelinin gözaltında olduğu, ancak dışarıdaki öfkeli kalabalık nedeniyle İlçe Tarım Müdürmlüğü içerisinde tutulmaya devam edildiği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!