Vinç, üzerine devrildiği okulun çatısını yıktı (2) - yeniden

Güncelleme Tarihi:

Vinç, üzerine devrildiği okulun çatısını yıktı (2) - yeniden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 11:15

Vinç, üzerine devrildiği okulun çatısını yıktı (2) - yeniden

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA) - İZMİR'de, gece boyu etkili olan fırtına ve sağanak yağmur bir inşaatın yapımında kullanılan 50 metre uzunluğundaki vincin okulun çatısına devrilmesine neden oldu. Okulun spor salonu ve sınıfları büyük zarar gördü. Yaklaşık 900 öğrencisi olan okul tatil edildi, inşaat sahası kapatıldı.
Kentte dün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağmur ve fırtına etkisini göstermeye başladı. Gece boyunca etkili olan fırtınadan dolayı Mavişehir semtinde yapımı devam eden bir rezidansta kullanılan 50 metre uzunluğundaki vinç, devrildi. Vinç, inşaatla arasında sadece duvar olan hemen yandaki Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nin çatısına devrilerek spor salonuna ve sınıflara zarar verdi. Olayın gece meydana gelmesi, yaklaşık 900 öğrenci 60 öğretmenin bulunduğu okulda olası bir faciayı önlemiş oldu. Her şeyden habersiz sabah okula gelen öğrenciler gördükleri karşısında şaşırdı Okuldaki eğitime ara verildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi yetkilileri okulda incelemede bulundu. Cengiz İnşaat yetkilileri, vincin fırtına ve rüzgara karşı ayarlı olduğunu ancak ters bir rüzgara maruz kaldığı için devrilmiş olabileceğini öne sürdü. Okul Aile Birliği eski Başkanı Mine Topçu, 2 yıldan bu yana inşaat çalışmaları nedeniyle okulda titreşim ve sarsıntı yaşandığını bunu birkaç kez inşaat yetkililerine iletiklerini ancka çözüm bulunmadığını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!