Vinç desteği ile ayakta duruyor

Güncelleme Tarihi:

Vinç desteği ile ayakta duruyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 16:47

MANİSA’nın Şehzadeler İlçesi’ndeki beş katlı bir bina, yanındaki arsada yapılan temel atma çalışmalarında hasar gördü. Temeli kayan apartmandaki aileler binadan tahliye edilirken, çatlaklar oluşan bina üç gündür vinçle ayakta duruyor.

Haberin Devamı

Vinç desteği ile ayakta duruyor

Murat Caddesi üzerindeki boş bir arsaya apartman yapılması için geçen pazartesi günü inşaat çalışmalarına başlandı. Temel kazılırken, arsanın bitişiğindeki beş katlı bina hasar gördü. Apartmanda çatlaklar oluşurken, binada yaşayan beş aile evlerini boşalttı. Binanın yıkılma olasılığına karşı vinçle destek sağlandı. Pazartesi’den beri bina vinç desteğiyle ayakta duruyor.

Vinç desteği ile ayakta duruyor



Evlerinden çıkmak zorunda kalan aileler ise yanlarına hiçbir eşya alamadan sokakta kaldı. Müteahhit tarafından aileler bir otele yerleştirilirken, yanlarına yiyecek ve giyecek alamadıkları için çok mağdur olduklarını söyledi. Apartmandaki üç mülteci aileden biri Iraklı Wameed Raad, olayın olduğu gün kayma olduğunu hissedince kendilerini dışarı attıklarını anlattı. Raad, dört çocuğu ve eşiyle birlikte bir otele yerleştirildiklerini ancak hiç paraları olmadığı için yiyecek ve giyim ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi. Raad, "Beş gün sonra eve girebileceğimizi söylüyorlar ama bu bina olmaz. Elbiseler evde, eşyalarımız, yiyecekler evde. Tehlikeli olduğu için girmemize izin vermiyorlar" diye konuştu.

Zemini kayan apartmanın temelinin güçlendirmesi için işçiler çalışma yapıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!