Villa fiyatına balık satıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Villa fiyatına balık satıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 09:20

Nevşehir’in Göreme Beldesinde bulunan sanat galerinde bir metre uzunluğundaki çini balık 425 bin TL’ye satılıyor. 

Haberin Devamı

UNESCO tarafından yaşayan insani hazine olarak ilan edilen ve 2008'de ödül verilen çini sanatçısı merhum Sıtkı Olçar'ın kızı seramik sanatçısı Nida Olçar, Göreme kasabasında dünyanın en nadide ürünlerinin satışa çıkarıldığı sanat galerisinde 1 metre uzunluğundaki çini balığı 425 bin TL'ye satışa çıkardı.

Seramik sanatçısı Nida Olçar, galeride bulunan en küçük ürün olan tespihin 32 bin TL’ye satışa çıkarıldığını ve galerinin en büyük parçası olan çini balığın fiyatının ise 42 bin TL olduğunu söyledi. Olçar, “Çiniden çok küçük parçayı üretmek belli derecelerde pişirdiğimiz için gerçekten çok zor. Aynı şekilde büyük parçalarında tek parça olarak kırılmadan çıkması zaman alıyor. Yaklaşık bir metre çapında ki bu balığımız 100 adet üretildi. Fakat beş adet sağlam alabildik. Bunun bir tanesi İstanbul Menkul Kıymetler Sanat galerisinde sergileniyor. Bir tanesi Hüseyin Birim isminde ki bir koleksiyoncuda bulunuyor.

Altından yapılan bir balığımız vardı. Bu altından yapılan balığımız da Arap Kralında bulunuyor. Burada ki balığımızdan sonra bir tanesi de Kütahya’da sergilenmektedir. Çini tespih en küçük parça olarak, balığımız da en büyük parça olarak geçiyor. Tespihimiz de mozaik işleme sanatı ile işlendi. Balığımız yaklaşık 6-7 aylık bir çalışma sonrası meydana geldi. Tespihimiz de 15 gün de meydana geldi. Fakat bahsettiğim gibi aynı sayıda fırından çıkartmak yani 33 tane tespihi aynı adan fırından çıkartmak imkansızdı. Bu şekilde şimdiye kadar biz toplamda iki adet tespih üretebildik ve Kapadokya’daki galerimizde sergiliyoruz. Tespihin fiyatı 33 bin lira, balığımızın fiyatı ise 425 bin liradır. Balığımız bir metre çapında dünyanın en pahalı ve tek balığıdır. Tespihin bir tanesi burada sergilenirken diğeri ise 33 bir liraya satıldı” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!