Villa cinayetinin katilleri evin tesisatçıları çıktı

Güncelleme Tarihi:

Villa cinayetinin katilleri evin tesisatçıları çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2006 14:42

Gaziantep’te, villalarında bıçaklanarak öldürülen gayrimenkul zengini 56 yaşındaki İbrahim Nazif Büyükbeşe, eşi 50 yaşındaki Sevim ve oğlu 30 yaşındaki Mehmet Aziz Fatih’in katil zanlıları olduğu iddiasıyla, evin su tesisat işlerini yapan 2’si kardeş 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, lüks yaşama imrenip, uyuşturucu hap alıp, hırsızlık amacıyla girdikleri evde Nazif Büyükbeşe’nin kendilerini görmesi üzerine cinayetleri işlediklerini itiraf etti.

Pancarlı Mahallesi Ayıntaplı Mehmet Sokak’taki villada oturan İbrahim Nazif Büyükbeşe, eşi Sevim ve oğlu Mehmet Aziz Fatih’in geçen 2 Ekim’de bıçaklanarak öldürülmüş cesetleri bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, 9 günlük çalışma sonunda katil zanlısı 3 kişiyi, suç aletleriyle birlikte ele geçirdi.

Cinayet sonrası villada yaklaşık iki gün parmak izi ve delil arayan polis bunda başarılı olamayınca, son dönemde Büyükbeşe ailesinin yanına gelenlerin ifadesine başvurdu. 50’nin üzerinde kişinin ifadesine başvuran polis, bu sırada villanın su tesisat işini yapan 31 yaşındaki Seyit Arıkan, ağabeyi 37 yaşındaki Kenan Arıkan ile 35 yaşındaki Yakup Güler’in çelişkili ifadelerinden şüphelenerek bu kişilerin evlerine baskın düzenledi.

SUÇ ALETLERİ EVDE BULUNDU

Yapılan baskında, bu kişilerin evlerinde Sevim Büyükbeşe’ye ait olduğu belirlenen bir inci kolye ile cinayette kullanılan eldiven, et satırı, bıçak ele geçirildi. Gözaltına alınan tesisatçılar, sorgularında suçlarını itiraf etti. Eve hırsızlık için girdiklerini, ama umduklarını bulamadıklarını, bu sırada kendilerine gören Büyükbeşe ailesinin 3 ferdini öldürdüklerini anlatan zanlılar ifadelerinde şunları söyledi:

“İbrahim Nazif Büyükbeşe’nin villasının su tesisat işini biz yaptık. Sürekli eve tamirat işleri için gidip geliyorduk. Lüks yaşamları, kaliteli eşyalarına imreniyorduk. Yine tamirat için gittiğimizde, bir odadaki kasayı görünce evde çok para olduğunu düşündük. Bunun üzerine hırsızlığa karar verdik. Daha sonra üçümüz işimize iyice konsantre olmak için birlikte uyuşturucu hap aldık. Parmak izi bırakmamak için eldiven takıp villaya geldik ve arka girişteki pencereyi zorlayarak içeri girdik. Kasayı açtığımızda sadece Sevim Büyükbeşe’ye ait bir inci kolye, 700 dolar ve 100 YTL bulduk. Bu sırada İbrahim Nazif Büyükbeşe bizi gördü. Biz de yakalanmamak için kendisini bıçakladık.

Çok bağırınca da boğazını kestik. Bu sırada sese uyanan Fatih, babasını kanlar içerisinde görünce odasının kapısını üzerine kilitledi. Arkamızda iz bırakmamak için kapıyı kırıp Fatih’i de öldürdük. Son olarak da, yatalak olmasına rağmen bizi tanıdığı için Sevim Büyükbeşe’yi kalbinden bıçaklayarak öldürdük. Çaldığımız kolyeyi Kenan’ın evinde sakladık. 700 dolar ile 100 YTL’yi de harcadık.”

Üç zanlının Nisan ayında da Büyükbeşe ailesinin oturduğu semtteki Adil Sarıdag'a ait işyerinde bulunan kasadan 12 bin YTL, 6 bin 800 Euro, 100 dolar, çok sayıda senedi çaldıkları da saptandı.

Zanlılarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!