Vildan Atasever kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Vildan Atasever kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 10:54

Son olarak ''Yaz’ın Öyküsü'' isimli dizide Umut karakteriyle ekranlara gelen, şimdilerde ise Muhteşem Yüzyıl dizisinde Safiye Sultan'ın büyük kızı Hümaşah Sultan karakterine hayat veren Vildan Atasever kimdir? Ünlü oyuncu hakkında bilinmeyenleri bugünkü kimdir köşemizde sizler için ele aldık. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Vildan Atasever, 26 Temmuz 1981‘de Bursa‘da Erzurumlu 5 çocuklu bir ailenin kızı olarak doğdu.

Babası narkotikte komiser, annesi ise ev hanımı olan Vildan Atasever’in 4 kardeşi daha bulunmaktadır.

İlkokulu Bahçelievler Gürsoy Koleji’nde tamamladı ortaöğretimine başladıktan bir süre sonra buradan ayrılıp Cihangir Koleji’ne geçti.

Ünlü bir oyuncu olma isteği de bu yıllara dayanıyordu. 15 yaşında amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı. Lise’den sonra Açıköğretim’e gittiği yıllarda radyoda DJ’lik ve Best Tv’de VJ’lik yaptı.

Tanınması dönemin ünlü internet sitesi chivi.com’da web kızı olmasıyla başladı.

Tiyatrocu Çetin Etili ile tanışmasıyla tiyatroya adım attı. Kurtlar Vadisi adlı dizisinde Nazlı Bekiroğlu karakteri ile televizyon dünyasından tanındı.

Haberin Devamı

Bu dizide Hüsrev Ağa’nın uyuşturucu bağımlısı kızını canlandırdı. Role çalışmak için babasından yardım alan Vildan Atasever, UMATEM‘de bağımlılarla birlikte zaman geçirerek hem onlara destek oluyor hem de rolü için hazırlık çalışması yapıyordu. Büyük çıkış yapması Kadın İsterse adlı dizide Hülya Avşar‘ın kızı “Buket” rolüyle oldu. ArdındanAzize, Plajda Kız Tavlama Klavuzu, Kader ve Yaralı Yürek adlı yapımlarda görev aldı.

İlk sinema filminde, Kutluğ Ataman’ın yönettiği, Perihan Mağden’in ‘İki Genç Kız’ adlı romanından beyazperdeye aktarılan filmde yine Hülya Avşar’ın kızını canlandırdı.

Sinema dünyasında çıkışı ona Altın Portakal kazandıran İki Genç Kız adlı film ile oldu. Filmde canlandırdığı sınıf atlamaya hevesli genç kız rolü ile 42. Antalya Film Festivali‘nde “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü“nü aldı. Bu noktaya gelmesinde bu filmde de birlikte çalıştığı Hülya Avşar’ın büyük katkısı olduğunu söylemektedir.

Vildan Atasever, başrollerini Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Erkan Can ve Melisa Sözen‘in paylaştığı Bıçak Sırtı adlı dizide rol aldı. Show TV’de yayınlanan Gece Sesleri adlı dizide rol aldı. TRT 1’de yayınlan Boyut Film’in yapımı olan Başrolde Aşk dizisine oynadı.

2008 yılında Gani Müjde‘nin yazıp yönettiği “Osmanlı Cumhuriyeti” filminde Ata Demirer‘le baş rolü paylaştı.

Evlilikleri:

Haberin Devamı

1. Evliliği: 2001 de Gazeteci Taylan Kılınç ile evlendi, 16 Şubat 2007de boşandılar.

2. evliliği: 10 Nisan 2010 da oyuncu İsmail Hacıoğlu ile evlendi.

Ödüller:

2005 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu

2006 18. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu

Filmleri :

2003 Kurtlar Vadisi

2004 Azize

2004 Kadın İsterse

2005 Plajda Kız Tavlama Kılavuzu

2005 İki Genç Kız

2006 Kader

2007 Yaralı Yürek

2007 Bıçak Sırtı

2008 Gece Sesleri

2008 Osmanlı Cumhuriyeti

2009 Samanyolu

2011 Samanyolu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!