Vikingler beyazperdede Hem de 3 boyutlu!

Güncelleme Tarihi:

Vikingler beyazperdede Hem de 3 boyutlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 23:52

İlk defa sinemaya gittiğimde 6 yaşındaydım. Dayımla önce hamburger yemiş, sonra da ‘Geleceğe Dönüş’ filmini izlemeye gitmiştik.

Haberin Devamı

Işıklar kapanıp kocaman perdede dev gibi insanlar görününce, dayım ‘Korktun mu?’ diye sormuştu bana. Oysa ben, korkmak ne kelime, bayılmıştım sinemada olmaya.
Daha sokaktayken ağzımı sulandıran patlamış mısır kokusu, gişedeki biletçi amcanın dayıma değil de bana uzattığı bilet koçanları, filmin başlamak üzere olduğunu bize hatırlatan gong sesi, ışıklar kısılırken yapılan son fısıldaşmalar. Ve elbette izlediğim filmdeki hikâyeler, kahramanlar, iyiler ve kötüler. İnanılmaz bir deneyimdi benim için.
Sinemada çizgifilm izlemekse ancak 90’lı yılların sonunda yaygınlaştı. Şimdi neredeyse ayda iki animasyon filmi giriyor gösterime. Hem de çoğu 3 boyutlu.
Bu hafta da, o özel haftalardan biri.

SİHİRLİ ÇEKİÇLE DEV CANAVARA KARŞI

Dün, vizyona çok eğlenceli bir çizgifilm girdi. İskandinav mitolojisinin ünlü tanrısı Thor, beyaz perdeye aktarıldı. 3 boyutlu filmin adı ‘Vikingler Efsanesi Thor/Legends of Valhalla-Thor’.
Çekiçli yenilmez Tanrı Thor’un animasyon versiyonu olan çizgifilm, göklerdeki Tanrı babasından bir işaret olarak sihirli bir çekiç alan genç kahraman Thor’un güçlü ve kötü bir kraliçeye karşı mücadelesini anlatıyor.
Filmde, kötü kraliçe dev canavarlardan oluşan ordusunu Thor’un kasabasını yerle bir etmeleri için görevlendiriyor.
Genç kahramanın artık hayatta gerçekleştirmesi gereken çok önemli bir amacı oluyor...  Avrupa’nın önde gelen animasyon stüdyolarından olan CAOZ tarafından çekilen İzlanda yapımı film, İskandinav mitolojisinden besleniyor ve çocukları bilmedikleri bir dünyayla tanıştırmayı amaçlıyor.
Filmin yönetmenliğini Oskar Jonasson ile birlikte Toby Genkel ve Gunnar Karlsson ortaklaşa üstleniyor.

Haberin Devamı

KENTİN RENKLERİNİ KEŞFETSİN

İstanbul Modern, Burhan Doğançay’ın ‘Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı’ sergisine paralel olarak ‘Kentin Renkleri’ başlıklı özel bir program tasarladı. Bir uzman eşliğinde sergi gezisiyle başlayan programda 4-6 ve 7-9 yaş grubu çocuklar için Duvar Ustaları, 7-9, 10-12 ve 13-15 grubu çocuk ve gençler için Stencil Tasarım Atölyesi; 16 yaş üstü içinse Grafiti Atölyesi düzenleniyor. Ailece Sanat programında 3-5 yaş grubundan çocuğu olan aileler Tırtıl Kolajı, 6-10 yaş grubundan çocuğu olan aileler ise Kapılar adlı etkinliklere katılabiliyor. www.istanbulmodern.org

Haberin Devamı

MICKEY’Yİ KAÇIRMASIN

İstanbul Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali’, 21 Ağustos’a kadar Trump Towers Mall’da. Mickey, Minnie, Donald ile Goofy, Woody, Buzz ve Jessie gibi Disney yıldızlarının yer aldığı gösteri, en sevilen Disney filmlerinden bölümler içeriyor. Dans ve müzik eşliğinde sunulan gösterinin biletleri Biletix’te.

SABANCI MÜZESİ’NDEKİ ATÖLYELERİN SON HAFTASI

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), eğitim sponsoru Akbank’ın desteğiyle tasarladığı Yaz Atölyeleri’ne devam ediyor. Tasarım, mimari, dans, müzik ve botanik konulu atölye çalışmaları; 17 Ağustos’a kadar sürecek. 8 ila 14 yaş arasındaki çocuklara yönelik atölyelerin her biri dört gün sürüyor. (216) 550 97 62.

Haberin Devamı

YAZI BİLİMLE GEÇİRSİN

Bilim Merkezi’nin düzenlediği ‘Yaz Bilim Okulu’nda uzay, enerji, kimya, tarih, karikatür, drama, küresel ısınma gibi konularda atölyeler gerçekleştiriliyor. Ayrıca atölye çalışmalarını desteklemek amacıyla Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Rahmi Koç Müzesi’ne geziler düzenleniyor. Deprem ve yangın afete hazırlık eğitimi, belgesel ve film gösterimleri ve tiyatro gösterileri yapılan okul, ağustos sonuna kadar devam edecek.
www.bilimmerkezi.org.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!