İkiye takıp vurdurmalı

HAFTA başında yapılan birlik toplantısında, ‘‘Tam destek’’ verenlerin samimiyetine mi, yoksa Sayın Aziz Yıldırım'ın organize etmek için biraz geç kaldığı bu toplantının, gönülden ve samimi olduğuna mı inanıyorsunuz bilmem. Ben her ikisine de inanmıyorum.

Aziz Yıldırım ve yönetimini beğenmeyenler hatta, ‘‘Yeni yönetim senoryaları’’nı düşünen bazı sayın eski başkanlar, bu toplantıdan çıkıp 3 saat içinde fikirlerini değiştiriyorlar ve ‘‘Tam destek veriyoruz’’ diyorlar.

Sayın Yıldırım da, o güne kadar sürekli muhalafet halinde olduğu bazı sayın eski başkanlarla bir anda aynı masaya oturuveriyor. Kim, kimi yarı yola bırakacak, kim samimi göreceğiz.

Gerçekten, ‘‘Herşey Fenerbahçe için’’ olsaydı zaten bugün bu camia tek yürek olarak başarıyı da, başarısızlığı da göğüsler, kavgaları da, fikir ayrılıklarını da kendi içinde çözebilirdi. Böyle yemeklere filan da gerek kalmazdı.

Fenerbahçe biraz daha başarısız giderse, o masada biraraya gelenlerin, ‘‘Destek de olduk ama yine de yapamıyor gördünüz’’ demeyeceği ne malum. Son günlerde sık sık kullandığımız, ‘‘Sevgisizlik ve samimiyetsizlik’’ giderilmedikçe, ‘‘Herşey Fenerbahçe için değil’’ maalesef F.Bahçe'nin daha da karışması için gerçekleşecek.

Gerçek birlik

Ben herşeye rağmen bu yemeğin bir başlangıç olduğunu düşünmek istiyor ve bu camianın, kendi içinde ayıklaması gerekenleri ayıklayacağına inanmak istiyorum. Artık, her Fenerbahçeli genel kurulu üyesi, taraftarı ve yöneticisi elini vicdanına koyup, ‘‘Gerçekten beraber olmalıdır’’ Kavgaya varan görüş ayrılıkları bile, bir masanın etrafında toplanmayı engellemiyorsa, bundan sonra her Fenerbahçelinin yapması gereken, bu suni gibi gözüken desteği gerçeğe çevirmektir.

Maça gelince... Fenerbahçe bir türlü yürüyemiyor. Birileri iteklese de, bir türlü yol alamıyor. Artık berabere biten maçlar bile başarı sayılıyor. Bence, Fenerbahçe yokuş aşağı bir yol bulmalı, herkesin desteği ile çalışmayan bu arabanın vitesini ikiye takmalı ve vurdurmalıdır. İşte o zaman çalıştırılamayan bir çok mekanizma çalışacak ve Fenerbahçe düzlüğe çıkacaktır.

Ama Fenerbahçe düzlüğe çıkınca da, arabayı değiştirmeyi unutmamalıdır.
Yazarın Tüm Yazıları