Ä°srail askerleri bir Filistinli'yi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

İsrail askerleri bir Filistinliyi öldürdü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 28, 2003 05:13

İsrail askerleri, Batı Şeria'da bulunan Tulkarim kentindeki Filistin mülteci kampında 20 yaşındaki bir Filistinli'yi öldürdü.

Görgü tanıkları, İsrail araçlarının gece yarısından kısa bir süre sonra kampa askeri araçlarla girdiklerini ve birçok evi aradıklarını söyledi. Tanıklar, askerlerin evlerden birine ateş açtığını 1 gencin öldüğünü, bir başka kişinin de yaralandığını kaydetti.

ABD'nin Irak'a saldırısından bu yana Ä°srail ordusu ilk defa dün Gazze'de düzenlediÄŸi operasyonda 2 kiÅŸiyi öldürmüştü.   Â

Bu arada, İsrail ordusu geçen hafta buldozerle ezilerek öldürülen Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie'nin de bağlı olduğu Uluslararası Dayanışma Hareketi'nin Batı Şeria'daki bürolarına baskın düzenledi.

Ordu açıklamasında, barış gönüllülerinin Cenin'deki bürosunda aranan İslami Cihat militanı olduğu belirtilen bir kişinin yakalandığıbelirtilirken, dayanışma grubu bu kişinin arandığını bilmediklerini vesilahsız olduğunu söyledi.

İsrailli yetkililer, ayrıca 16 Mart'ta İsrail askeri buldozeri tarafından ezilerek öldürülen 23 yaşında Amerikalı öğrenci Corrie'nun ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'den bu olayın soruşturulmasını istemişti.

İsrail ordusu, ön soruşturmaya göre Corrie'nin ölümünün bir kaza olduğunu açıkladı, ayrıca daha fazla soruşturma yapacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!