KISA KISA EĞİTİM

Güncelleme Tarihi:

KISA KISA EĞİTİM
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2002 14:14

Haberin Devamı

*Uğur, IBO’ya tam üye oldu


Tüm dünyada akademik geçerliliği kabul edilmiş olan ve merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'na (IBO) Uğur Koleji tam üye olarak kabul edildi. Kolejin kurucusu Kemal Koçak, ‘‘Hedefimiz dünya okulları arasında iyi bir yer edinmek. Sıradan bir okul olmak istemiyoruz. Standartlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız‘‘ dedi.

Koçak, dünyada yaklaşık bin 200 okulda eğitim öğretim çalışmaları yapan ve kazandırdığı IB diploması ile öğrencilere dünyadaki bütün üniversitelere burs olanaklarıyla doğrudan giriş hakkı sağlayan IBO'ya üye olmak için zorlu bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Koçak, okulun bu organizasyona üye olabilmesi için, yönetici ve öğretmenlerinin mesleki ve profesyonel gelişimlerini arttırmak amacıyla yurtdışı seminerlere ve program geliştirme çalışmalarına katıldıklarını açıkladı.

‘‘Öğrenciyi hayata, dış dünyaya hazırlayan programla eğitim vermenin mutluluğunu yaşayacağız’’ diyen Koçak, şöyle devam etti:

‘‘Anasınıfından liseye kadar öğrencilerin, soran-sorgulayan, bilginin kaynağına inen, yaratıcı zeka sahibi, sınıf içinde öğrendiklerini dışarıdaki dünyanın gerçekleri ile birleştirebilen, en az bir yabancı dili kullanabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak programları başlatarak kurumun yeniden yapılanma sürecini hızlandırdık.‘‘

Haberin Devamı

IBO'ya üye olabilmek için okuldaki tüm ünite ve birimleri (laboratuvarlar, kütüphaneler vs) zenginleştirdiklerini söyleyen Koçak, ‘‘Okulumuz ayrıca ECIS’e (Avrupa Uluslararası Okullar Birliği) tam üye olmuş ve gelecekte Avrupa Topluluğu'na girmeyi hedefleyen ülkemizin ihtiyaç duyacağı çağdaş niteliklere sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve bu anlamda dünya ölçülerine yükseltilip onaylanmasını sağlayacak süreci de başlattı’’ diye konuştu.


*Franchise teknikleri


Franchise & More Danışmanlık tarafından düzenlenen 'Franchise yöneticisi Geliştirme Programı' 4 Mart'ta başlıyor. Franchise sektöründe yönetici konumdaki kişiler için hazırlanan eğitimde, şubelerden hareketle zincirleşmek, bayilik sistemlerini franchise haline dönüştürmek isteyenlere yararlı olacak strateji ve teknikler aktarılıyor.

Bilgi için: 0212 296 42 86.


*Netron’dan .NET eğitimi


Netron, Microsoft'un 'Yeni Nesil Uygulama Geliştirme Uzmanlarını (MCSD.NET)' yetiştiriyor. Microsoft'un .NET vizyonu çerçevesinde yürüttüğü projelerde uygulama geliştirme uzmanı olarak çalışmak isteyenlerin MCSD.NET eğitimlerini almaları gerekiyor. Eğitim, .NET Framework ile başlayıp, Visual Studio .NET, .Net Server ailesi, XML web servisleri, Visual Basic.NET, ASP .NET, C# VE veritabanı tarafında MS SQL 2000'i kapsıyor. Eğitimi alanlar, Türkiye'de ve dünyada .Net konusunda az sayıda bulunan uzmanlar arasına katılma şansı elde edecekler. Bilgi için: www.netron.com.tr, 0216 327 98 88. 11 Mart'ta başlayacak olan eğitimler 12 hafta sürecek.


Tarsus Amerikan yatılı alacak


Birçok ünlü işadamı, politikacı, gazeteci ve bilim adamına eğitim veren Türkiye'nin önde gelen okulları arasında yer alan Özel Tarsus Amerikan Lisesi, 2002-2003 eğitim yılında 15 erkek öğrenciyi yatılı olarak kabul edecek. Geçmişte de yatılı bölümü bulunan okul, sadece Tarsus ve civarındaki değil, Türkiye'nin dört bir yanındaki başarılı öğrencilere kaliteli eğitim imkanı sağlayabilmek için yatılılık geleneğini tekrar başlatma kararı aldı.

Özel Tarsus Amerikan Lisesi'nin yatılı bölümüne, Türkiye'deki tüm ilköğretim okullarından 2002 Haziran'dan mezun olup Özel Okullar Merkezi Sınavı'nda başarı gösteren 15 öğrenci kabul edilecek.


*Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi


Aile ve Evlilik Terapileri Derneği 8-9-10 Mart tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi'ni düzenliyor. Kongrede farklı eğilim ve görüşler geniş bir konu yelpazesi içinde ele alınacak. Toplantılara, yurtiçinden uzmanların yanı sıra yurtdışından International Family Therapy Association (Uluslararası Aile Terapi Derneği - IFTA) Başkanı Dr. Chana Weiner, University of Roshester Medical Center'den Dr. Judith Landau ve Schneider Children's Medical Center'den Dr. Cynthia Carel katılacak. Bilgi için: 0212 231 11 21, www.aetd.net


*Sağlık, Sevgi, Sanat


Bahçelievler Özel Sembol İlköğretim Okulu'nun bu ayki etkinliklerinin sloganı 'Dersimiz: Sağlık, Sevgi, Sanat' olarak belirlendi. Bu kapsamda, Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, 7 Mart'ta Sembol İlköğretim Okulu'nda 'Kötü alışkanlıklar' konulu bir konferans verecek. Etkinlikler 9 Mart'ta 'Sevgi Şiirleri Akşamı' ve 13 Mart'ta, tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz'le yapılacak söyleşi ile devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!