Gürel, Belçika'dan Fehriye Erdal'ın iadesini istedi

Güncelleme Tarihi:

Gürel, Belçikadan Fehriye Erdalın iadesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2002 13:51

AB ve Belçika hükümeti yetkilileriyle temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e giden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, Belçika Dışişleri Devlet Sekreteri Annemie Neyts ile bu sabah yaptığı görüşmede, Belçika'da gözaltında bulunan Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal'ın Türkiye'ye iadesini istedi.

Haberin Devamı

Gürel, görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada, Belçikalı Devlet Sekreteri ile terörle işbirliği konusunu geniş olarak ele aldıklarını kaydetti. Gürel, Türkiye'de onaylanan AB uyum yasaları çerçevesinde idam cezasının kaldırıldığını belirttiğini, bu kapsamda Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal'ın iadesini de istediğini ifade etti.

BAŞKA SEÇENEKLERİ YOK

Görüşmede, PKK, KADEK, DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı mücadelenin önemine değindiklerini ifade eden Gürel, bu konuda ''istekleri olduğunu'' belirterek şunları anlattı:

"Türkiye'de ölüm cezası kaldırıldığına göre Fehriye Erdal'ın iadeişlemlerinin bir an önce yapılmasını istedik. Herhalde yapacaklar. Çünkü bunu ciddi olarak göz önünde tutmaktan başka seçenekleri yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!