F.Bahçe acı çekiyor: 3-2

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe acı çekiyor: 3-2
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 02:32

Sarı lacivertli takım, A.Gücü karşısında şans golüyle öne geçti. Niyazi'nin kendi kalesine attığı golle sevindi. Yusuf mutlak golü kaçırdı. Arkasından Faruk, Hakan Keleş ve İsmet golleri sıraladı.

Fenerbahçe, Başkent'te darmadağın oldu. Sarı lacivertliler 1-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybederek şampiyonluk yarışında büyük bir darbe alırken, Abdullah ile Yusuf da kırmızı kart gördü. Niyazi'nin kendi kalesine attığı golle yenik duruma düşen Ankaragücü, maçı bırakmadı. Kanarya'nın özellikle sağ kanadını kullanan Başkent ekibi 26. dakikada Yusuf ile kalesinde önemli bir tehlike yaşadı. Genç futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda topu kale yerine auta attı. Takımının iki farklı öne geçmesine engel oldu. Arkasından gol geldi. 27. dakikada Hakan Keleş'in soldan ortasında Augustine göğsüyle indirdi, Faruk Namdar ceza alanı çizgisinden sert vurdu ve skora denge getirdi: 1-1. Bu golle maça tempo geldi.

GOLLER VE KARTLAR

38. dakikada Uche'nin Hakan Keleş'e yaptığı faulde hakem Ali Aydın mükemmel bir avantaj kuralı uyguladı. Topla ceza alanına giren Niyazi'nin sağdan kale içine ortasında savunmanın seyrettiği topu Hakan Keleş uzak direk dibinden sert vuruşla filelere gönderdi: 2-1. Golle birlikte F.Bahçe bir anda oyundan düştü. 42. dakikada Yılmaz'ın ara pasında F.Bahçe savunması ofsayt diye durdu. Niyazi sağdan ceza alanına girip ortaladı, İsmet gerilerden gelip farkı ikiye çıkardı: 3-1. Devre böyle bitecek denilirken, 43. dakikada Abdullah'ın soldan uzun pasında Ogün kafa ile kale içine çıkardı, Andersson bom boş pozisyonda durumu 3-2 yaptı. İkinci yarıda Abdullah, Yusuf ve Göksel kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ataklarda sonuç değişmedi ve F.Bahçe Başkent'ten şok bir yenilgi alarak zirveden uzaklaştı.

STAT: 19 MAYIS

ANKARAGÜCÜ: 22 Zafer (*), 4 Hakan Kutlu (*), 45 Gökmen (**), 3 Burak (**), 12 Niyazi (****), 5 Yılmaz (***), 76 İsmet (***), 39 Faruk (***), 36 (Dk.69 Özgür **), 2 Adem Dursun (**), 15 Augustine (**), 10 Hakan Keleş (****), 32 (Dk.90 Hüseyin)

FENERBAHÇE: 1 Rüştü (**), 6 Z.Mirkoviç (*), 5 Uche (*), 4 Mustafa (*), 16 (dk.63 Ümit **), 22 Fatih (**), 8 (Dk.87 Rapaiç), 3 Ogün (**), 20 Yusuf (*), 18 Abdullah (*), 11 Ali Akdeniz (*), 7 (Dk.55 Hakan *), 9 Serhat (*), 19 Andersson (*)

GOLLER: Dk.23: Niyazi (kendi kalesine), Dk.27: Faruk Namdar, Dk.38: Hakan Keleş, Dk.42: İsmet, Dk.43: Andersson

SARI KARTLAR: Dk.16: Hakan Kutlu, Dk.48: H. Keleş, Dk.50: Burak, Dk.55: Z.Mirkoviç

KIRMIZI KARTLAR: Dk.74: Abdullah, Dk.79: Yusuf, Dk.82: Özgür

HAKEMLER: Ali Aydın (**), Koray Gencerler (*), Yaşar Ulusoy (**)

Üst üste dördüncü deplasman maçını kaybetti

Orta sahasında sıkıntı çeken Kanarya, Andersson ile ümitlendi. Ancak 74'te Abdullah ve 79. dakikada da Yusuf'un kırmızı kartıyla yıkıldı. Werner Lorantlı F.Bahçe, üç maçta ikinci yenilgiyle tanıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!