SHAOLİN RAHİBİ YILMAZ ERDOĞAN

Güncelleme Tarihi:

SHAOLİN RAHİBİ YILMAZ ERDOĞAN
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2002 11:58

Magic Life Yaz Şenlikleri’nin bu seneki konuklarından biri de Yılmaz Erdoğan’dı. Daha önce gösterisini izlemiştim ama bir kez daha çok keyifli vakit geçirdim. Benim için asıl ilginç olan, Yılmaz Erdoğan’la tanışma fırsatı yakalamam oldu. Ve iki günlük seyahatin sonunda, sahnedeki Yılmaz Erdoğan’la gerçek hayattaki Yılmaz Erdoğan arasında pek bir fark olmadığını gördüm. O, kameraların ışığı olmadığı zaman da aynı doğal ve esprili insan.

Haberin Devamı


* Ayça BARUT/Yakın Plan

Yer: Magic Life Kiriş’in Amfitiyatrosu
Sahnedeki isim: Yılmaz Erdoğan

Tatil köyünün amfitiyatrosu, Yılmaz Erdoğan’ı izlemeye gelmiş yerli turistlerle dolu; bunların arasında yurt dışında yaşayan birçok Türk de var. Gündelik hayattan uzaklaşmış olmanın verdiği rahatlık insanların yüzlerine yansımış, Yılmaz Erdoğan’ın ağzından çıkan her söz kahkahalarla karşılık buluyor.

Yer tatil köyünün amfitiyatrosu olunca, çocuk sayısı da epey fazla oluyor. Sahneye fırlayanlar, annesinin kucağında debelenenler, arkadaşlarıyla sohbet edenler.... Çocukların kıpır kıpırlığına bir de yan tesisten gelen müzik eklenince, Yılmaz Erdoğan’ın konsantrasyonu zaman zaman bozuluyor. Ama kendi deyimiyle ‘seyirciyi kasmaya’ gerek görmeden, gösterisine devam ediyor.

İki saatin sonunda herkes mutlulukla dağılıyor. Magic Life’ın başlattığı yaz şenlikleri gerçekten çok hoş bir düşünce. Hem tatil yapıyorsunuz, hem de sevdiğiniz bir sanatçıyı izleme fırsatı buluyorsunuz.

Yılmaz Erdoğan su topu oynarsa

Yer: Magic Life World havuzbaşı
Havuzdaki isim: Yılmaz Erdoğan, takım arkadaşları (gazeteciler) ve rakip takım

Yılmaz Erdoğan ve gazetecilerden oluşan takım su topu maçı yapıyor. Rakip takım yabancı turistlerden oluşuyor, aralarında bir dönem profesyonel olarak su topu oynamış kişiler de olduğunu öğreniyoruz. Yine de hırstan uzak, gırgır şamata bir maç seyrediyoruz.

Maç sonrasında, Yılmaz Erdoğan’la sohbet etme imkanı buluyoruz. Yılmaz Erdoğan, bazı ‘yıldızlar’ gibi kaprisli değil (Duyduğuma göre bazı sanatçılar, basınla aynı otelde kalmayı kesinlikle kabul etmiyor ve boş zamanlarını odasında geçirmeyi tercih ediyormuş). 

Ben onu Mükremin Abi olarak tanıyıp sevmiştim. Bir Demet Tiyatro’nun kesin olarak bittiğini bir kez de onu ağzından duyunca gerçekten üzülüyorum. Bu kadar sevilen bir dizi neden bitti, diye sormamak mümkün değil. “Bu, Mükremin ve sevenleri için üzücü bir haber ama her zaman başarılı işler yapmalıyım. Ne zaman ki yeni bir dizi birinci oldu biz olamadık, o zaman bırakmaya karar verdim.”

Yeni projeler

Bir Demet Tiyatro bitti ama yepyeni projeleri var Yılmaz Erdoğan’ın. Polisiye bir dizi yazmış ama dizide kendisi oynamayacak. Kışın sürpriz bir film yapabileceğini söylüyor ve Vizontele 2’nin çekimlerine gelecek yaz başlanacağını da ekliyor.

Laf dönüp dolaşıp, Magic Life’daki gösterisine geliyor ve Yılmaz Erdoğan ilerde yabancılara yönelik bir organizasyon yapabileceğinin sinyallerini veriyor: “ Demet’le ingilizce bir performans yapalım diyoruz. Bir adam komikse, çıkardığı ses de komiktir. Yabancılar da bize gülerler.”

Bu arada utana sıkıla, hakkında yapılan ‘Yılmaz Erdoğan kaba biri’ yorumunu söylüyorum. Gülerek cevap veriyor: “Bunu söyleyene küfretmeyecek kadar zarif bir insanım. Düşüncesiz bir insan değilim. Zarafetin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Nezaket bizde fazlasıyla var.”

‘Maymun olduk’

Yılmaz Erdoğan
ve ekibinin tatil köyünden ayrılmalarına az bir zaman var. Tatil köyündeki Brezilya restoranını merak ettiği için, hep beraber orada yemek yiyoruz. Yemek masasında da esprilerine devam ediyor. Garsonlar, onu yakından görmenin verdiği mutlulukla gülerek servis yapıyorlar. Yılmaz Erdoğan da onların bu ilgisini karşılıksız bırakmıyor ve imza-resim gibi isteklerini geri çevirmiyor.

Yeniliklere, etrafta olan ilginç olaylara son derece açık bir insan olarak Yılmaz Erdoğan, tatil köyünde gösteriler yapan Shaolin Rahipleri’ni görmeden gitmek istemiyor. Onları ilgiyle izledikten sonra da tai chi yapma tekliflerini de geri çevirmiyor.

Onların hareketlerine uyum sağlamaya çalışırken de etrafını saranları işaret ederek, “Maymun olduk” diyor ve düştüğü duruma gülüyor. Veda vakti geliyor. Yılmaz Erdoğan, kendisini bekleyen gösteriler için İstanbul’un yolunu tutuyor. Ben de tanımadan sevdiğim ünlü bir sanatçıyı, tanıdığım zaman insan olarak da sevmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!